Politică de confidențialitate - Lensa.ro

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

www.lensa.ro

 

Aceasta politica are rolul de a va informa asupra datelor cu caracter personal pe care le colectam de la dvs. sau pe care dvs. ni le comunicati prin intermediul prezentului site web (www.lensa.ro), precum si a modului in care vom prelucra aceste date.

Vă rugăm să consultați această secțiune în mod regulat, deoarece politica poate suporta modificări sau actualizări. Orice modificări semnificative ale acestei politici vor fi notificate.

Ne puteți contacta prin intermediul datelor din pagina de contact pentru orice informații suplimentare privind modul în care folosim datele dvs.

În plus, vă rugăm să citiți Termenii și condițiile și Politica de cookies.

 

INFORMATII DESPRE SOCIETATE

Operator: TENSA ART DESIGN SRL, cu sediul social in Chiajna, Str. Pacii, nr. 22, Judet Ilfov, avand numar de inregistrare in Registrul Comertului J23/1078/2010 si CUI RO25170469 (in continuare „LENSA”).

Date de contact: 0371525777 office@lensa.ro | www.lensa.ro

 

TERMENI DE SPECIALITATE UTILIZATE IN PREZENTA POLITICA

„Date cu caracter personal” - reprezinta orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila (denumita si „persoana vizata”). O persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale (art. 4 alin. (1) din Regulamentul General privind Protectia Datelor).

„Prelucrarea datelor cu caracter personal” sau "prelucrarea datelor" - înseamnă orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea;

 „GDPR” – reprezinta Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE;

„Operator” -  înseamnă persoană juridică, care, singură sau împreună cu alte persoane, stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal (societatea TENSA ART DESIGN SRL);

„Persoana vizată”  - înseamnă persoana fizică ale cărei date cu caracter personal sunt prelucrate;

„Autoritate de Supraveghere" - înseamnă o autoritate publică independentă instituită de un stat membru, responsabilă de monitorizarea aplicării GDPR. În România autoritatea de supraveghere este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – “ANSPDCP”;

  • MODALITATEA DE COLECTARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

TENSA ART DESIGN SRL colecteaza datele dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarea modalitate:

  • CREAREA SI UTILIZAREA UNUI CONT IN PLATFORMA LENSA.RO: se vor prelucra urmatoarele date: numele si prenumele, nr. de telefon, e-mailul. Suplimentar se vor prelucra date privind istoricul comenzilor.
  • PLASAREA UNEI COMENZI IN PLATFORMA ONLINE RO: se vor prelucra urmatoarele date: numele si prenumele, nr. de telefon, e-mailul, adresa de livrare, precum si orice alte informatii oferite voluntar prin campul „Observatii”.
  • PLASAREA UNEI COMENZI TELEFONICE: se vor prelucra urmatoarele date: numele si prenumele, nr. de telefon, adresa de e-mail, adresa de livrare, date privind facturare, detalii bancare privind plata, precum si orice alte informatii oferite voluntar de dumneavoastra;
  • EFECTUAREA PLATILOR ON-LINE PENTRU COMENZILE PLASATE: datele colectate pentru efectuarea platilor on-line vor fi prelucrate de catre furnizorul LENSA de plati online, respectiv NETOPIA PAYMENTS SRL. Astfel, se vor prelucra de catre NETOPIA urmatoarele date: datele privind detaliile cardului si numele detinatorului cardului;
  • RETURNAREA PRODUSELOR: se vor prelucra urmatoarele date: numele si prenumele, adresa, nr. de telefon/adresa de e-mail si contul IBAN. Aceste date se vor prelucra in vederea respectarii obligatiei legale prevazute in Ordonanta nr. 34/2014 privind dreptul de retragere.
  • PLASAREA UNEI COMENZI DE PRODUSE CE NECESITA RAPORT/PRESCRIPTIE MEDICALA: se vor prelucra urmatoarele date: numele si prenumele, adresa de e-mail, nr. de telefon, adresa de livrare, datele medicale extrase din raportul medical ( distantare pupilara), detalii bancare privind plata, date privind facturarea, precum si orice alte informatii oferite voluntar de catre dumneavoastra;
  • PROGRAMAREA IN VEDEREA OBTINERII UNEI COSULTATII: se vor prelucra urmatoarele date: datele rezultate din chestionarul completat anterior obtinerii programarii la consultatie, numele si prenumele, adresa de e-mail, numarul de telefon, date privind data si ora programarii;
  • PUBLICAREA UNUI COMENTARIU ASUPRA PRODUSELOR DE PE SITE: se vor prelucra urmatoarele date: numele de utilizator, precum si datele/informatiile oferite in mod voluntar de dumneavoastra in sectiunea destinata comentariilor despre produsele de pe site lensa.ro;
  • COMUNICARI COMERCIALE: se vor prelucra urmatoarele date: numarul de telefon si adresa de e-mail oferite de dumneavoastra in situatia abonarii la newsletter;
  • PARTICIPAREA LA DIFERITE CAMPANII/CONCURSURI: se vor prelucra datele dumneavoastra in conformitate cu modalitatea/mecanismul fiecarui concurs in parte si potrivit Regulamentului aferent campaniilor/concursurilor desfasurate;
  • VIZITAREA SITE-ULUI: se vor prelucra urmatoarele date: date prelucrate prin intermediul cookie, date privind identificarul on-line -IP, dispozitivul (nivel de țară), istoricul de vizualizare a site-ului web, timestamp-ul, cerere / acțiune.;
  • INTERACTIONAREA CU SITE-UL LENSA PRIN INTERMEDIUL RETELELOR DE SOCIALIZARE: se vor prelucra datele oferite de dumneavoastra voluntar prin sectiunea comentarii (ex. opiniile exprimate, imaginile inserate, numele userului de pe respectiva platforma etc.);
  • PROCESUL DE RECRUTARE: se vor prelucra datele transmise de dumneavoastra, in mod voluntar, la adresele de e-mail puse la dispozitie pe site-ul lensa.ro in vederea aplicarii la job-urile publicate (ex. numele si prenumee, datele din CV-ul de angajare);
  • PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL. SCOPURILE PRELUCRARII

Vă prezentăm distinct, în cele ce urmează, informatii despre prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, precum si scopurile prelucrarii:

1. CREAREA SI UTILIZAREA UNUI CONT ÎN PLATFORMA LENSA.RO.

In cazul crearii si utilizarii unui cont sunt prelucrate date cu caracter personal, cum ar fi: : numele si prenumele, nr. de telefon, e-mailul.

  • Temeiul legal al prelucrarii: 6 alin. (1) lit. b) – prelucrarea este necesara pentru executrea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract. Astfel, prin crearea si utilizare contului dumnevoastra se vor putea face demersurile necesare in vederea achizitionarii produselor dorite, se va putea gestiona comanda plasata, se va putea urmari istoricul comenzilor etc.
  • Perioada de stocare: datele cu caracter personal inregistrate in contul dumneavoastra se vor pastra pana cand dumneavoastra veti decide inchiderea contului sau daca au trecut mai mult de 3 ani de ultima autentificare în cont.
  • Unde sunt stocate datele: datele pe care le vom descarca local se vor stoca pe serverele noastre securizate, locale si în cloud. Datele furnizate prin intermediul retelelor de social media vor fi stocate de acestea conform politicilor proprii.
  • Accesul la date: datele cu caracter personal vor putea fi accesate, suplimentar fata de Operator, de platformele Google+ sau Facebook, atunci cand conectarea la platforma lensa.ro are loc prin intermediul lor si de furnizorii de servicii IT pentru societate sau celor carora presteaza anumite servicii de asistenta tehnica/gestionare relatii clienti (in baza contractelor incheiate intre TENSA ART DESIGN si acestia din urma). De asemenea, accesul la date va putea fi oferit si autoritatilor abilitate in aces sens in scopurile precis expuse.

2. ACHIZITONAREA PRODUSELOR (PRIN INTERMEDIUL PLATFORMEI ON-LINE SAU TELEFONIC).

In vederea plasarii comenzilor (on-line si telefonic) sunt prelucrate urmatoarele date cu caracter personal: numele si prenumele, nr. de telefon, e-mailul, adresa de livrare, date privind facturare, detalii bancare privind plata, precum si orice alte informatii oferite voluntar de dumneavoastra prin campul „Observatii” sau in alta modalitate (in cadrul convorbirii telefonice).

  • Temeiul legal al prelucrarii: : 6 alin. (1) lit. b) – prelucrarea este necesara pentru executrea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract. Astfel, datele dumneavoastra sunt prelucrate in temeiul incheierii contractului dintre parti pentru achizitionarea produselor in baza comenzilor plasate.
  • Perioada de stocare: datele prelucrate in vederea achizitionarii produselor din platforma lensa.ro se vor prelucra pe intreaga durata a derularii raporturior cu Lensa. Datele înregistrate în momentul efectuării unei comenzi telefonice vor fi păstrate pentru maxim 1 an de la momentul închiderii comenzii (livrare/ridicare din showroom). Datele înscrise în documentele financiar-contabile (ex. facturi, plăți efectuate cu cardul, plăți ramburs etc.) vor fi  păstrate în arhivă timp de 5 (cinci) ani, cu începere de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite, în conformitate cu perioadele Legii contabilității nr. 82/1991 și a  Ordinului 2634/2015.
  • Unde sunt stocate datele: datele înregistrate prin platforma online www.lensa.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele societatii securizate, locale și în cloud. Înregistrările convorbirilor și datele comunicate telefonic vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. În cazul comenzilor livrate prin intermediul firmelor de curierat, datele de livrare vor fi stocate pe platformele online ale firmelor de curierat cu care colaborăm și vor fi supuse termenelor de păstrare ale acestora. Datele contabile le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud sau în arhiva fizică.
  • Accesul la date: Angajatii/colaboratorii operatorului din departamentele specifice (ex. vanzari), furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții (in baza contractelor incheiate intre TENSA ART DESIGN si acestia din urma), furnizorul de servicii de facturare si contabilitate, Agenția Națională de Administrare Fiscală, societatile de curierat (ex. Fan Courier, DPD Courier, Fastius Courier, DHL Courier etc.), procesatorului de plati online (Netopia Payments), autoritatilor abilitate in acest sens.

3. PLASAREA COMENZILOR CE NECESITA RAPORT/PRESCRIPTIE MEDICALA

Pentru efectuarea comenzilor ce necesita raport/prescriptie medicala, se vor prelucra urmatoarele date: numele si prenumele, adresa de e-mail, nr. de telefon, adresa de livrare, datele medicale extrase din raportul medical (ex. distantare pupilara), detalii bancare privind plata, date privind facturarea, precum si orice alte informatii oferite voluntar de catre dumneavoastra. Produsele din aceasta categorie (ex. lentilele cu dioptrii) nu se pot elibera decât în baza informațiilor extrase din raportul de consultație optometrică, aceste informații  numărându-se printre datele cu caracter sensibil prelucrate de TENSA ART DESIGN SRL.

  • Temeiul legal al prelucrarii: 6 alin. (1) lit. b) (temeiul contractual) si art. 9 alin. 2 lit. a) din Regulament, respectiv in urma consimtamantului explicit oferit de dumneavoastra pentru prelucrarea acestor date cu caracter personal pentru scopul specific al furnizarii unor produse particularizate conform unei prescriptii medicale.
  • Perioada de stocare: datele cu caracter personal se vor pastra in arhiva interna pe o perioada de 3 (trei) ani de la momentul efectuarii achizitiei.
  • Unde sunt stocate datele: Datele înregistrate prin platforma online www.lensa.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud.
  • Accesul la date: Angajatii/colaboratorii operatorului din departamentele specifice (ex. vanzari), optometristii parteneri, furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții (in baza contractelor incheiate intre TENSA ART DESIGN si acestia din urma).

4. PROGRAMAREA ON-LINE IN VEDEREA OBTINERII UNEI CONSULTATII

Pentru accesarea platformei on-line www.lensa.ro in vederea obtinerii unei consultatii, se vor prelucra urmatoarele date cu caracter personal: datele rezultate din chestionarul completat anterior obtinerii programarii la consultatie, numele si prenumele, adresa de e-mail, numarul de telefon, date privind data si ora programarii.

  • Temeiul legal al prelucrarii: 6 alin. (1) lit. b) (temeiul contractual) si art. 9 alin. 2 lit. a) din Regulament, respectiv in urma consimtamantului explicit oferit de dumneavoastra pentru prelucrarea acestor date cu caracter personal pentru scopul specific al obtinerii unei consultatii.
  • Perioada de stocare: datele referitoare la programare si cele inscrise in fisa de pacient vor fi stocate pentru o perioada de 1 an.
  • Unde sunt stocate datele: Datele înregistrate prin platforma online lensa.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud.
  • Accesul la date: Angajatii/colaboratorii operatorului din departamentele specifice (ex. vanzari), optometristii parteneri, furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții (in baza contractelor incheiate intre TENSA ART DESIGN si acestia din urma).
  1. PUBLICAREA UNUI COMENTARIU PENTRU PRODUSELE DE PE SITE

Pentru operatiunea voluntara de publicare a unui comentariu pe platforma lensa.ro, se vor prelucra urmatoarele date: numele de utilizator, precum si datele/informatiile oferite in mod voluntar de dumneavoastra in sectiunea destinata comentariilor despre produsele de pe site www.lensa.ro;

  • Temeiul legal al prelucrarii: art. 6 alin. (1) lit. f) – interesul legitim al societatii in vederea imbunatatirii serviciilor si experienței oferite clientilor lensa.ro, ajutand astfel la evaluarea calitatii produselor.
  • Perioada de stocare: datele vor ramane publicate pe platforma lensa.ro până când dumneavoastra veți decide să ștergeți acel comentariu.
  • Unde sunt stocate datele: Datele înregistrate prin platforma online www.lensa.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud. Datele transmise catre Trusted Internet SRL vor fi sterse in mod automat dupa ce scopul a fost atins, in conformitate cu politica proprie. Datele sunt transmise pentru o perioada limitata de timp catre serviciul partener „Opinii de incredere by TRUSTED.RO” in scopul evaluarii serviciului/produselor achizitionate din portofoliu.
  • Accesul la date: Angajatii/colaboratorii operatorului din departamentele specifice (ex. departament IR), Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții, Trusted Internet SRL (Feedback.Trusted.ro) si autoritatilor abilitate in acest sens.

6. COMUNICARI COMERCIALE

Pentru obtinerea de comunicari comerciale in urma abonarii la newsletter se vor putea prelucra urmatoarele date: adresa de e-mail si numarul de telefon.

  • Temeiul legal al prelucrarii: 6 alin. (1) lit. a) – consimtamantul expres oferit de persoana vizata pentru scopul abonarii in vederea primirii de comunicari comerciale.
  • Perioada de stocare: in cazul abonării pentru a primi comunicari comerciale, prelucrarea datelor in vederea transmiterii acestor comunicari va continua pana cand dumneavoastra veți solicita dezabonarea. Dupa dezabonare, comunicarile comerciale nu vor mai fi transmise, insa datele vor ramane stocate in arhiva interna pe o perioada de 3 ani de la ultima dumneavoastra comanda plasata prin intermediul platfonei lensa.ro.
  • Unde sunt stocate datele: datele înregistrate prin platforma online www.lensa.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud.
  • Transferul international de date: datele prelucrate in acest sens sunt transferate catre platforma Mailchimp - EU-U.S. PRIVACY SHIELD FRAMEWORK: ACTIVE.
  • Accesul la date: Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții. Furnizorul soluţiei de trimitere a newsletterului email (Mailchimp). Furnizorul soluției de telecomunicații pentru mesajele de tip SMS (SendSMS). Autoritatile abilitate in acest sens (in urma solicitarilor prin cerinte legale).

In cazul comunicarilor comerciale, in situatia in care care veți dori să nu mai primiți newslettere sau materiale informative de la www.lensa.ro  se va opta pentru accesarea butonului de „Dezabonare” ori prin transmiterea unui e-mail in acest sens (e-mail de dezabonare pe adresa suport@lensa.ro.

7. PARTICIPAREA LA DIFERITE CONCURSURI/CAMPANII

Datele prelucrate pentru participarea la diferite concursuri/campanii vor fi prelucrate in conformitate cu modalitatea/mecanismul fiecarui concurs in parte si potrivit Regulamentului aferent campaniilor/concursurilor desfasurate. Regulamentul aferent campaniei/concursului se va regasi pe site-ul www.lensa.ro.
8. INTERACTIUNEA CU SITE-UL LENSA PRIN INTERMEDIUL RETELELOR DE SOCIALIZARE

Prin interactiunea cu site-ul www.lensa.ro  (prin termediul butoanelor integrate) se vor prelucra datele oferite de dumneavoastra voluntar prin sectiunea comentarii (ex. opiniile exprimate, imaginile inserate, numele userului de pe respectiva platforma etc.);

  • Temeiul legal al prelucrarii: 6 alin. (1) lit. f) – interes legitim si art. 6 alin. (1) lit. b) – temeiul contractual.
  • Perioada de stocare: 1 (un) an de la ultima vizita efectuata pe platforma lensa.ro.
  • Unde sunt stocate datele: Datele sunt stocate pe serverele situate în Uniunea Europeană ( servere Google - Irlanda pentru cookie-uri terțe).
  • Accesul la date: Furnizorii de servicii, cum ar fi hostingul sistemelor IT, servicii de asistență tehnică și furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții. Autoritățile de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale. Platforme de socializare, motoare de căutare: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest, Youtube

8. NAVIGAREA/VIZITAREA SITE-ULUI

Când accesați site-ul nostru, colectăm date despre persoana dvs. prin identificatori online (cookie-uri și IP), dispozitivul (nivel de țară), istoricul de vizualizare a site-ului web, timestamp-ul, cerere / acțiune.

Website-ul colectează automat anumite informații și le stochează în fișiere de jurnal.

Folosim aceste informații pentru a putea proiecta site-ul nostru astfel încât să ne adaptăm mai bine la nevoile utilizatorilor noștri. De asemenea, este posibil să folosim adresa dvs. IP pentru a ajuta la diagnosticarea eventualelor disfuncționalități ale serverelor noastre și pentru a gestiona site-ul nostru, pentru a analiza tendințele, pentru a urmări mișcările vizitatorilor și pentru a colecta informații demografice generale, pentru a ajuta la identificarea preferințelor vizitatorilor.

Puteți găsi mai multe informații despre cookie-uri, precum și despre cum puteți șterge cookie-urile și dezactiva urmărirea accesând Politica de cookie-uri disponibilă pe site-ul nostru.

  • Temeiul legal al prelucrarii: 6 alin. (1) lit. f) din Regulament – interes legitim si art. 6 alin. (1) lit. a) consimtamantul oferit pentru utilizarea anumitor module cookie.
  • Perioada de stocare: in conformitate cu Politica Cookie regasita pe site.
  • Unde sunt stocate datele: in conformitate cu Politica Cookies si raportul Cookiebot.
  • Accesul la date: Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții, Google, Facebok, YouTube, autoritatile abilitate, daca astfel de informatii sunt solicitate prin cerintele legale.

9. PROCESUL DE RECRUTARE

Datele prelucrate de TENSA ART DESIGN in urma transmiterii de catre dumneavoastra, in mod voluntar, la adresele de e-mail puse la dispozitie pe site-ul lensa.ro pentru aplicarea la job-urile publicate vor putea fi:  numele si prenumee, datele din CV-ul de angajare etc.

Datele cu caracter personal apatinand unui candidat pentru un loc de munca din cadrul LENSA pot fi prelucrate si stocate in scopul recrutarii acestuia.

Ca regula, datele cu caracter personal ale candidatilor care nu se prezinta la interviu, nu sunt eligibili, sau nu sunt admisi in urma procesului de selectie si, prin urmare, cu care nu se incheie un contract individual de munca dupa finalizarea procesului de recrutare in care acestia s-au inscris, vor fi sterse.

In acest sens, se va proceda la distrugerea documentelor in format fizic (CV-uri, copii ale unor documente, etc.) si la stergerea documentelor in format electronic (CV-uri/alte documente primite pe e-mail).

In situatia in care, din motive rezonabile, LENSA doreste pastrarea, in vederea unei proceduri de selectie ulterioare, a datelor unui candidat care nu a fost initial selectat in vederea angajarii, candidatul este informat despre acest lucru de catre persoana cu atributii in acest sens din cadrul LENSA, cu privire la interesul legitim al LENSA ca temei legal pentru prelucrarea datelor, termenele de stocare/stergere, precum si referitor la drepturile sale, in special dreptul la opozitie si dreptul la stergerea datelor.

Daca persoana vizata se opune prelucrarii/obiecteaza cu privire la extinderea perioadei de pastrare si procesare a datelor, datele/documentele in cauza sunt distruse, repsectiv sunt sterse ireversibil.

  • MASURI TEHNICE SI ORGANIZATORICE

Societatea se angajează să protejeze datele cu caracter personal ale persoanelor vizate care au fost prelucrate urmare a interacțiunilor acestora cu platforma www.lensa.ro.

În mod specific și conform legii, LENSA adoptă și aplică măsuri tehnice și organizatorice adecvate (politici și proceduri interne etc.) pentru a asigura confidențialitatea și integritatea datelor cu caracter personal și a modului în care acestea sunt prelucrate.

Angajații/colaboratorii LENSA au obligația de a păstra confidențialitatea și nu pot divulga ilegal datele cu caracter personal pe care le prelucrează în cadrul activității lor.

Prin raportare la natura, domeniul de aplicare, contextul și scopurile prelucrării, precum și de drepturile și libertățile persoanelor fizice vizate, Societatea implementează măsuri tehnice și organizatorice adecvate” pentru a garanta și a fi în măsură să demonstreze că prelucrarea datelor cu caracter personal se efectuează în conformitate cu legislația în vigoare, atât cea națională cât și cea europeană in vigoare.

In cadrul măsurilor tehnico–organizatorice, salariații/colaboratorii Societății cu atribuții în ceea ce privește protecția și securitatea datelor personale și a echipamentelor IT vor avea întotdeauna în vedere acordarea unei atentii sporite si adecvate protecției datelor cu caracter personal, inclusiv, dar fără a se limita la, accesul securizat și controlat al angajaților/colaboratorilor la datele cu caracter personal, respectiv la bazele de date, sistemele sau aplicațiile IT ale Societății.

  • PRELUCRAREA DATELOR PERSOANELOR MINORE

Platforma www.lensa.ro nu este destinata și nu colectează prin intermediul site-ului, cu bună știință informații de la copiii sub 18 ani. Accesarea și utilizarea site-ului de către minori reprezintă acordul implicit al tutorelui legal în navigarea site-ului nostru de către minorul aflat în întreținere. De asemenea dacă vom descoperi că un minor a folosit site-ul nostru fără aprobarea reprezentantului legal, vom șterge toate datele personale despre acesta.

  • DREPTURILE PERSOANELOR VIZATE

Ca persoană vizată aveți drepturi legale specifice cu privire la datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le prelucrăm.

1) Dreptul de acces

Persoana vizata are dreptul de a obtine din partea LENSA o confirmare cu privire la prelucrarea sau nu a datelor cu caracter personal care o privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la urmatoarele informatii:

a) scopurile prelucrarii;

b) categoriile de date cu caracter personal prelucrate;

c)estinatarii sau categoriile de destinatari carora datele cu caracter personal le-au fost sau urmeaza sa le fie divulgate;

d) acolo unde este posibil, perioada pentru care se preconizeaza ca vor fi stocate datele cu caracter personal sau, daca acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili aceasta perioada ;

e) existenta dreptului de a solicita LENSA rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal ori restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal referitoare la persoana vizata sau a dreptului de a se opune prelucrarii;

f) dreptul de a depune o plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;

g)in cazul in care datele cu caracter personal nu sunt colectate de la persoana vizata, orice informatii disponibile privind sursa acestora;

2) Dreptul de rectificare

Persoana vizata are dreptul de a obtine de la LENSA, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care o privesc.

3) Dreptul de a fi uitat

Persoana vizata are dreptul de a obtine din partea LENSA stergerea datelor cu caracter personal care o privesc, fara intarzieri nejustificate, iar LENSA are obligatia de a sterge datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:

a) datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

b) persoana vizata isi retrage consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare.

c) persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea sau persoana vizata se opune prelucrarii.

d) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

e) datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care revine LENSA in conformitate cu prevederile la nivel national sau european.

f) pentru exercitarea dreptului la libera exprimare si la informare;

g) pentru respectarea unei obligatii legale care prevede prelucrarea in conformitate cu prevederile la nivel european, precum si cele la nivel national;

h) din motive de interes public in domeniul sanatatii publice;

i) in scopuri de cercetare stiintifica ori in scopuri statistice;

j) pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

4) Dreptul la restrictionarea prelucrarii

Persoana vizata are dreptul de a obtine din partea operatorului restrictionarea prelucrarii in cazul in care se aplica una din urmatoarele situatii:

a) persoana vizata contesta exactitatea datelor, pentru o perioada care ii permite societatii LENSA sa verifice exactitatea datelor;

b) prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;

c) operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;

d) persoana vizata s-a opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.

5) Dreptul la portabilitatea datelor

Persoana vizata are dreptul de a primi datele cu caracter personal care o privesc si pe care le-a furnizat operatorului intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat (se face referire cu precadere la datele oferite pe un suport electronic; datele oferite pe suport material fac dificila portarea) si are dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea operatorului caruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal, in cazul in care prelucrarea se bazeaza pe consimtamant sau pe un si este efectuata prin mijloace automate.

6) Dreptul la poozitie

In orice moment, persoana vizata are dreptul de a se opune, din motive legate de situatia particulara in care se afla, prelucrarii datelor cu caracter personal care o privesc. LENSA nu va ma prelucrA datele cu caracter personal, cu exceptia cazului in care  acesta demonstreaza ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanei vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

7) Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau la o autoritate dintr-un alt stat membru in care persoana vizata isi are resedinta

Fara a aduce atingere oricaror alte cai de atac administrative sau judiciare, orice persoana vizata are dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

8) Dreptul la o cale de atac judiciara eficienta impotriva Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau impotriva unei autoritati din statul membru in care persoana vizata isi are resedinta

Fara a aduce atingere oricaror alte cai de atac administrative sau nejudiciare, fiecare persoana vizata are dreptul de a exercita o cale de atac judiciara eficienta impotriva unei decizii obligatorii din punct de vedere juridic a unei autoritati de supraveghere care o vizeaza.

Fara a aduce atingere oricaror alte cai de atac administrative sau nejudiciare, fiecare persoana vizata are dreptul de a exercita o cale de atac judiciara eficienta in cazul in care Autoritatea nu trateaza o plangere sau nu informeaza persoana vizata in termen de trei luni cu privire la progresele sau la solutionarea plangerii depuse.

9) Dreptul la o cale de atac judiciara eficienta impotriva unui operator sau unei persoane imputernicite de operator

Fara a aduce atingere vreunei cai de atac administrative sau nejudiciare disponibile, inclusiv dreptului de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, fiecare persoana vizata are dreptul de a exercita o cale de atac judiciara eficienta in cazul in care considera ca drepturile de care beneficiaza in temeiul legislatiei in vigoare au fost incalcate ca urmare a prelucrarii datelor sale cu caracter personal fara a se respecta dispozitiile legale aflate in vigoare.

10) Dreptul de a fi reprezentata

Persoana vizata are dreptul de a mandata un organism, o organizatie sau o asociatie fara scop lucrativ, care au fost constituite in mod corespunzator in conformitate cu legislatia nationala, ale caror obiective statutare sunt de interes public, care sunt active in domeniul protectiei drepturilor si libertatilor persoanelor vizate in ceea ce priveste protectia datelor lor cu caracter personal, sa depuna plangerea in numele sau, sa exercite in numele sau caile de atac, precum si sa exercite dreptul de a primi despagubiri in numele persoanei vizate.

11) Dreptul la despagubiri

Orice persoana care a suferit un prejudiciu material sau moral ca urmare a unei incalcari a legislatiei in vigoare are dreptul sa obtina despagubiri de la LENSA sau de la persoana imputernicita de LENSA pentru prejudiciul suferit.

De reținut!

Perioada de timp: Vom încerca să soluționăm cererea dvs. în termen de 30 de zile. Cu toate acestea, perioada poate fi prelungită din motive privind dreptul legal specific sau complexitatea solicitării. 

Restricționarea accesului: În anumite situații, este posibil să nu putem să vă acordăm acces la toate sau parte din datele cu caracter personal, din cauza unor restricții prevăzute de lege. Dacă va refuzăm solicitarea de acces, vă vom comunica motivul refuzului.

Imposibilitatea identificării: În unele cazuri, este posibil să nu putem să identificăm datele cu caracter personal, din cauza lipsei elementelor de identificare furnizate în cererea pe care ne-o transmiteți. În astfel de cazuri, dacă nu furnizați informații suplimentare care sa permita identificarea dvs., nu vom fi în masura sa dăm curs solicitării de a exercita drepturile legale așa cum sunt descrise în aceasta secțiune.

Exercitarea drepturilor legale: Pentru a exercita drepturile legale sau pentru orice informații suplimentare privind modul în care folosim datele dvs., vă rugăm să contactați Responsabilul nostru cu Protecția Datelor, în scris sau sub forma de text, pe adresa de email legal@lensa.ro

 

Ultima actualizare: 11.12.2020

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 15.12.2020