Garantii si servicii - Lensa.ro

AVIZE SI CERTIFICARI

Lensa.ro comercializeaza produse originale, sigilate conform standardelor CE. Produsele sunt certificate international ISO 9001 si avizate in Romania de Ministerul Sanatatii.

Lentilele de contact cu dioptrii sunt dispozitive medicale. Comercializarea dispozitivelor medicale (in magazine specializate sau online) este supusa normelor legale stabilite de Ministerul Sanatatii. Comercializarea acestor produse fara a detine autorizatie de la ministerul sanatatii este strict interzisa. Prevederile legale se aplica atat persoanelor juridice cat si persoanelor fizice.  Deasemeni toate dispozitivele medicale trebuie notificate/avizate la Ministerul Sanatatii.
                Lentilele de contact sunt dispozitive medicale din categoriea IIB; solutiile de intretinere si curatare sunt deasemeni in categoria IIB
Urmatoarele legi reglementeaza comertul cu dispositive medicale: legea 176/2000, ordinul minstrului sanatatii nr 253/2010, HG 54/2009.
                Va prezentam in continuare cateva articole din legislatia in vigoare. Daca doriti sa studiati toate legile, le gasiti pe situl ministerului sanatatii la capitolul “ dispozitive medicale”.
                Unitatea noastra autorizatiile necesare pentru a comercializa lentile de contact.
Atentie: nu cumparati lentile de contact de la agenti economici neautorizati; va riscati sanatatea!
HOTĂRÂRE   Nr. 54 din 29 ianuarie 2009
privind condiţiile introducerii pe piaţă a dispozitivelor medicale


    ART. 2
    (1) În sensul prezentei hotărâri, termenii şi expresiile de mai jos se definesc după cum urmează:
    1. dispozitiv medical - orice instrument, aparat, echipament, software, material sau alt articol, utilizate separat sau în combinaţie, inclusiv software-ul destinat de către producătorul acestuia a fi utilizat în mod specific pentru diagnosticare şi/sau în scop terapeutic şi necesar funcţionării corespunzătoare a dispozitivului medical, destinat de către producător a fi folosit pentru om în scop de:
    c) investigare, înlocuire sau modificare a anatomiei sau a unui proces fiziologic;

1.2. Dispozitive invazive:
    Dispozitiv invaziv - dispozitivul care se introduce în întregime sau în parte în interiorul organismului fie printr-un orificiu anatomic, fie prin suprafaţa organismului.
    Orificiu anatomic - orice deschidere naturală a organismului, precum şi suprafaţa externă a globului ocular sau orice deschidere artificială permanentă, cum ar fi o stomă.

4.3. Regula 15

    Toate dispozitivele destinate specific pentru a fi folosite la dezinfectarea, curăţarea, clătirea sau, după caz, hidratarea lentilelor de contact sunt cuprinse în clasa IIb.

LEGE NR. 176 DIN 18 OCTOMBRIE 2000

 ART. 1

(1)     Prezenta lege stabileşte cadrul legal şi instituţional pentru controlul dispozitivelor medicale, dispozitivelor medicale implantabile active, dispozitivelor medicale pentru diagnostic in vitro, puse în funcţiune şi utilizate, denumite în continuare dispozitive medicale, precum şi pentru controlul activităţilor de comercializare, distribuţie şi de prestări de servicii în domeniul dispozitivelor medicale.

 ART. 3

(1) Activităţile de comercializare, de distribuţie şi de prestări de servicii în domeniul dispozitivelor medicale se desfăşoară cu respectarea prevederilor prezentei legi şi a normelor metodologice aplicabile, aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii.
(2) Activităţile prevăzute la alin. (1) sunt supuse controlului prin avizare. Excepţie de la această cerinţă fac activităţile care se realizează de către însuşi producătorul dispozitivelor medicale ce fac obiectul acestor activităţi.
(3) Avizul prevăzut la alin. (2) se emite de Ministerul Sănătăţii, cu respectarea normelor metodologice aplicabile, în baza evaluării competenţei şi a capabilităţii persoanelor fizice sau juridice, după caz, de a realiza activităţile pentru care solicită avizul.
ART. 4
(2)     (1) Dispozitivele medicale se comercializează, se distribuie, se instalează şi se întreţin, pentru a fi utilizate în conformitate cu scopul propus, numai de către persoanele fizice sau juridice pentru care s-a emis avizul prevăzut la art. 3 alin. (2).

ART. 12

Persoanele fizice şi persoanele juridice care prestează activităţile prevăzute la art. 3 alin. (1) sunt obligate ca, anterior prestării acestor activităţi, să solicite avizul prevăzut la art. 3 alin. (3) şi să facă cunoscută Ministerului Sănătăţii orice modificare adusă condiţiilor care au stat la baza emiterii acestui aviz.
ORDIN   Nr. 253 din 26 martie 2010
privind înregistrarea dispozitivelor medicale


ART. 9
    Producătorul, reprezentantul autorizat al producătorului, importatorul sau distribuitorul stabilit în România are obligaţia să notifice Ministerului Sănătăţii punerea în funcţiune pe teritoriul României a următoarelor tipuri de dispozitive medicale:
    a) dispozitive medicale din clasele IIa, IIb şi III;

 

BANII INAPOI 30 ZILE

Garantat primiti banii inapoi in 30 zile calendaristice


La lensa.ro satisfactia clientilor este o prioritate. Daca ati gresit comanda sau nu sunteti pe deplin multumit de produsele cumparate, atunci aveti dreptul de a returna produsele in termen de 30 zile calendaristice de la receptionarea lor.


Cum puteti folosi garantia de 30 zile banii inapoi?


Daca nu sunteti multumit de ce ati comandat, puteti returna produsele la lensa.ro in termen de 30 zile, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de dvs, iar rambursarea contravalorii produsului se va face prin metoda initiala de plata sau orice alta metoda agreata de comun acord, in cel mult 30 de zile calendaristice de la retur.

Asadar, daca doriti sa renuntati la un produs trebuie sa ne trimiteti o instiintare prin e-mail (office@lensa.ro), posta, telefon, SMS, verbal sau orice alte metode convenabile prin care ne anuntati ca doriti sa returnati produsul, mentionand numarul comenzii/facturii si codul IBAN al contului bancar, unde doriti sa va restituim contravaloarea produsului.


Pentru lentile de contact si solutii de intretinere:


Va rugam sa aveti in vedere ca produsele individuale (cutie, blister, flacon, etc.) care au fost deschise nu pot fi returnate.

In general, produsul nu trebuie sa fie deteriorat, sa nu contina urme de uzura, sa fie returnat numai in ambalajul original sigilat si fara insemnari sau alte modificari aduse ambalajului.


Daca produsul returnat este deteriorat, are semne clare de uzura si nu poate fi vandut ca si produs nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru a acoperi diferenta de pret dintre un produs nou si un produs deja utilizat sau, in cazul in care este intr-o stare ce nu ne permite recomercializarea lui, ne rezervam dreptul de a refuza produsul, iar la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.


Pentru orice detalii privind returnarea produselor va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefonic.

 

PRODUSE 100% ORIGINALE

Toate produsele de pe www.Lensa.ro sunt autentice. 

Lensa.ro comercializeaza lentile de contact, lentile colorate, ochelari de soare, rame de vedere solutii si accesorii de cea mai buna calitate.

Produsele sunt furnizate de mari producatori de renume autorizati : Bausch and Lomb, Ciba Vision, Cooper Vision, Polaroid, Boss, Carrera, Maxvue Vision, Ray-Ban, Vogue, etc.

Cu experienta in domeniu, in comercializarea online a lentilelor de contact, ochelari de soare, rame de vedere, lentile colorate, lensa.ro va ofera servicii de inalta calitate la cele mai mici preturi !

Produse noi sigilate si 100% originale pentru sanatatea ochilor dvs!

 

SCHIMBARE PRODUSE

Schimbarea produselor achizitionate dupa lensa.ro este gratuita in termen de 30 zile calendaristice de la achizitionare.

Schimbarea este valabila doar daca :

  • solicitarea de schimbare se face in termen de 30 de zile calendaristice de la achizitionarea produsului ;
  • ambalajul nu a fost deteriorat ;
  • cutia de lentile nu a fost desigilata ;
  • produsul a fost achizitionat de pe site-ul www.lensa.ro .

* Schimbarea produsului se face dupa cum urmeaza: Clientul trimite catre furnizor produsul suportand taxele de transport/curierat. Furnizorul, dupa ce primeste produsul, se obliga sa trimita gratuit (fara alte taxe) produsul cerut de client.

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 26.07.2016