Informații lentile progresive - Lensa.ro

  • Ce sunt lentilele progresive?

Lentilele progresive sunt un instrument de corecție a vederii dedicată persoanelor ce suferă de prezbiopie. Spre deosebire de lentilele monofocale, care au o singură dioptrie aplicată pe toată suprafața, lentilele progresive sunt multifocale, ceea ce înseamnă că acestea conțin toate dioptriile necesare pentru o vedere clară în orice moment al zilei, atât pe distanță mare, distanțe intermediare, cât și pe distanță mică. O persoană ce suferă de prezbiopie are nevoie de corecție pentru toate aceste distanțe, iar lentilele progresive oferă o experiență cât mai apropiată de modul natural în care privim zi de zi.

 

  • Ce înseamnă Garanția de adaptare de 6 luni?

Credem în profesionalismul furnizorilor internaționali, al optometriștilor și opticienilor noștri atunci când pregătim o nouă pereche de ochelari progresivi, și știm că persoana care urmează să-i poarte va avea o experiență mai mult decât plăcută. Deși cazurile de neadaptare, în rândul clienților Lensa, sunt de sub 1%,, am inclus în lista beneficiilor produselor noastre și garanția de adaptare valabilă 6 luni de la achiziție. Acest lucru asigură clientul că va primi atât ajutor specializat (ajustări ale ochelarilor, reinstruire în tehnici de acomodare), cât și două perechi noi de ochelari (pentru distanță și apropiere), în situația în care nu s-a putut acomoda cu ochelarii progresivi.

 

  • Cât durează acomodarea cu o lentilă progresivă?

Perioada de acomodare este determinată de fiecare caz în parte și poate dura de la câteva ore până la câteva zile, ori săptămâni - și, doar în cazuri excepționale, câteva luni. Deși garanția acoperă o perioadă de până la 6 luni, majoritatea purtătorilor au parte de o experiență mult mai facilă și mai rapidă. Toată această perioadă poate fi scurtată prin respectarea recomandărilor de purtare venite din partea opticianului și/sau alegerea produsului cel mai potrivit fiecărui purtător.

 

  • Cum ajutăm ochiul să își dezvolte automatismul de a privi prin lentilele progresive?

La începutul perioadei de utilizare ajută foarte mult să conștientizăm că este absolut normal să dureze minimum câteva zile procesul de acomodare. Un alt lucru pe care îl putem face este să purtăm în mod exclusiv noua pereche de ochelari progresivi, pentru a oferi ochilor timpul necesar pentru a te obișnui (fără să fie nevoiți să treacă de la o lentilă multifocală la una monofocală). Încercând să fim mai blânzi cu noi atunci când mișcăm capul, vom putea evita stările de amețeală (ce țin câteva secunde), normale pentru orice schimbare de ochelari.

 

  • De ce ochelarii progresivi nu se pot achiziționa online?

Ochelarii progresivi nu se pot comanda online deoarece necesită un consult riguros de specialitate și o discuție mai amplă în ceea ce privește personalizarea lentilelor. Din acest motiv, recomandăm tuturor clienților ce plănuiesc să achiziționeze o pereche de ochelari progresivi să înceapă cu o programare la o consultație optometrică

 

  • Care sunt costurile la care se pot ridica ochelarii progresivi?

Prețul unei perechi de ochelari progresivi poate fi determinat exclusiv în magazin, imediat ce clientul și consultantul au ales rama și gradul de personalizare al lentilelor progresive. Indiferent de costul final al ochelarilor, clientul va putea plăti integral sau parțial în momentul plasării comenzii, dar și în rate fără dobândă - iar acest lucru este posibil în orice magazin Lensa.

 

  • Care sunt pașii de urmat dacă nu mă acomodez cu lentilele progresive?

Dacă în perioada de acomodare întâmpinăm probleme ce ne împiedică să purtăm ochelarii, clientul se poate prezenta în cel mai apropiat magazin Lensa (deși este de preferat să se prezinte în magazinul în care a făcut achiziția) pentru găsirea unei soluții, împreună cu echipa Lensa. Uneori sunt suficiente câteva ajustări ale ochelarilor sau doar o simplă reinstruire pentru purtarea corectă. Trebuie să ținem cont de faptul că orice potențială problemă va avea o rezolvare. Dacă după o perioadă mai lungă de când s-au făcut ajustările, reinstruirea și purtarea corectă a ochelarilor, se va hotărî că faceți parte din cei aproximativ 1% care nu se acomodează; astfel, se va aplica garanția de 6 luni prin înlocuirea ochelarilor progresivi cu 2 perechi de lentile monofocale.

 

  • Ce sunt lentilele progresive "Indoor" și lentilele "degresive"? 

Pentru unele persoane care au activități specifice în interior, pentru o perioadă lungă din zi, se poate ca lentilele progresive, uneori, să nu fie suficiente. De aceea, aceștia pot beneficia de o experiență avansată prin purtarea unor lentile progresive special concepute pentru activitățile intense în interior și/sau pentru multiple distanțe scurte. Selecția corectă a tipului de lentilă alternativă pentru activitățile de interior va fi făcută întotdeauna alături de optician, după o analiză corectă a specificului de activitate vizuală al fiecărei persoane - însă nici nu exclud purtarea lentilelor progresive deoarece cu aceste lentile speciale nu putem face activități generale cum ar fi șofatul, activitățile sportive sau pur și simplu ieșitul din casă.

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 06.02.2023