Viciile de refractie sunt unele dintre cele mai des intalnite probleme cu care se confrunta un numar tot mai mare al populatiei. Indiferent daca acestea au fost dobandite din nastere sau odata cu inaintarea in varsta, corectarea lor trebuie facuta cu dioptriile necesare. Daca in trecut, singura varianta de corectare a vederii erau ochelarii, de peste 100 de ani a inceput si comercializarea pe piata a lentilelor de contact, acestea devenind din ce in ce mai performante si usor de purtat.

Fiind doua modalitati foarte diferite, persoanele cu vicii de refractie isi pun adesea intrebarea: ochelari de vedere sau lentile de contact? Pentru a afla cum este viata cu lentile, Lensa.ro a initiat impreuna cu DivaHair un studiu de piata in cadrul caruia peste 300 de persoane au vorbit despre avantajele purtarii lor.

♦ In urma acestui studiu, am aflat ca cel mai mare beneficiu al purtarii lentilelor de contact, este considerat confortul oferit. Cei mai multi purtatori „uita” ca le au aplicate pe ochi datorita confortului aproape total.

♦ Un alt beneficiu este considerat si lipsa grijii ochelarilor – Purtatorii ochelarilor de vedere stiu ca acestia necesita o atentie in plus si o ingrijire adecvata pentru curatarea si pastrarea lor intr-o stare cat mai buna.

♦ Un numar mare de purtatori de lentile, le prefera pe acestea din punct de vedere estetic.  Acestea te ajuta sa iti pastrezi aspectul natural si se „asorteaza” oricarui stil vestimentar. In plus, in cazul persoanelor cu dioptrii mari, acestea sunt cea mai buna solutie pentru imbunatatirea vederii, in special pentru cazurile grave de miopie, hipermetropie sau anizometropie (diferente de dioptrii ale ochilor).

♦ Lentilele de contact ofera avantajul unui camp vizual extins la maximum, datorita faptului ca urmaresc miscarile oculare. Astfel, spre deosebire de ochelari, lentilele de contact te ajuta sa te bucuri de focalizare pe intregul camp vizual, fara obstructionari.

♦ Un beneficiu important al lentilelor este faptul ca acestea nu se aburesc. In anotimpul friguros, atunci cand se trece de la o temperatura rece la una calda, acest fenomen nu are nicio urmare asupra lentilelor de contact, necreandu-se niciun disconfort asupra ochilor.

♦ Libertatea de miscare – persoanele dinamice, cu un stil de viata activ care apreciaza comoditatea si confortul, regasesc in lentilele de contact un aliat pentru desfasurarea tuturor activitatilor de zi cu zi.

♦ In zilele insorite sau in vacantele petrecute la plaja, lentilele de contact permit si purtarea ochelarilor de soare, reusind astfel sa ai o vedere clara, dar si protejata de razele nocive ale soarelui.

♦ Lentilele de vedere sunt perfecte pentru persoanele care practica activitati sportive, acestea garantandu-le un camp vizual extins si facilitandu-le practicarea sporturilor de apa sau de echipa.

♦ Un alt beneficiu indragit de un numar mare de participantii la acest sondaj, este acela ca lentilele de contact nu lasa semne pe nas. Desi multe persoane considera ca arata mai bine cu ochelari si ca acestia sunt niste accesorii la moda, exista si alte persoane care ii evita din cauza semnelor pe care acestea le pot lasa pe nas si chiar si la tample.

♦ Usor de utilizat – atunci cand sunt aplicate corect pe ochi, lentilele de contact nu trebuie sa creeze nicio senzatie de disconfort, fiind concepute astfel incat purtarea lor sa nu incomodeze absolut deloc.

Daca ai purtat o perioada de timp ochelari de vedere, iar acum iti doresti sa incerci lentilele de contact, este necesar un nou control oftalmologic/optometric amanuntit, deoarece este posibil ca dioptria pe care o porti la ochelarii de vedere sa fie diferita de cea a lentilelor de contact.

Scrie-ne si tu despre experienta ta in ceea ce priveste lentilele de contact.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply