Indiferent daca te confrunti cu probleme de vedere inca de la nastere sau acestea au fost dobandite odata cu inaintarea in varsta, este absolut necesar sa iti corectezi vederea cu dioptriile de care ai nevoie. Acest lucru poate fi posibil numai dupa vizita la un oftalmolog/optometrist, care, pe langa prescriptia personalizata, te poate ajuta si in alegerea materialului ramei si al lentilei.

Pentru efectuarea ochelarilor de vedere, indicele de refractie are un rol foarte important, refractia fiind fenomenul de deviere a unei raze de lumina ce strabate medii transparente diferite. Indicele de refractie reprezinta raportul dintre viteza de propagare a unei raze de lumina in vid si viteza ei in mediul din care provine, prin materialul lentilei pe care il strabate.

Materialele din care sunt fabricate lentilele de vedere pot fi de origine organica sau minerala, acestea determinand o mare parte a caracteristicilor lentilei, cum ar fi grosimea, greutatea si rezistenta la zgarieturi.

Lentilele fabricate din sticla minerala ofera o perceptie foarte clara a imaginilor avand o acuitate vizuala mai buna decat celelalte materiale. Acestea sunt cele mai rezistente la zgarieturi iar montarea lor poate fi efectuata numai pe rame intregi. Lentilele din sticla sunt recomandate persoanelor care desfasoara activitati in medii cu temperaturi ridicate sau cu mult praf.

Lentilele fabricate din sticla organica (plastic) sunt mult mai usoare decat lentilele din sticla minerala, sunt foarte rezistente la socuri si pot fi montate pe orice tip de rama. Lentilele din sticla organica pot fi de 3 tipuri:

  • standard: indice de refractie 1.5
  • subtiri: indice de refractie 1.6
  • ultrasubtiri: indice de refractie 1.67 / 1.74

Trivexul este unul dintre cele mai usoare materiale de fabricare a lentilelor, extrem de rezistent la impact si cu o reducere foarte mare a aberatiilor cromatice. Acest material este recomandat pentru lentilele montate pe rame cu surub, capse sau fir.

Nu toate lentilele ti se potrivesc. Vino la Lensa si, in urma unei consultatii specializate, alege-ti ochelarii de vedere potriviti.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply