Radiatiile ultraviolete generate de soare sunt foarte daunatoare pentru ochi, acestia avand nevoie de protectie in orice anotimp al anului. Desi majoritatea oamenilor poarta ochelarii de soare ca un accesoriu, rolul acestora este unul foarte important si tocmai de aceea trebuie sa acorzi atentie atunci cand ii alegi.

Razele soarelui se reflecta in mai multe directii si se propaga in valuri ce se misca in planuri verticale si orizontale. Razele verticale sunt utile si nu au efecte nocive asupra ochilui uman, insa razele reflectate pe o suprafata orizontala duc la efectul de stralucire orbitoare care poate deveni periculoasa in anumite circumstante.

Protejarea ochilor de radiatiile UV, este o cerinta esentiala a oricarei lentile de ochelari de soare. Reducerea intensitatii luminii, indiferent de anotimp, are 2 mari beneficii: marirea confortului vizual al purtatorului si prevenirea afectiunilor oculare, cum ar fi imbatranirea prematura a cristalinului, cataracta, orbirea partiala, afectiuni ale conjunctivei si corneei.

Exista 3 tipuri de lentile ce protejeaza ochii de radiatiile daunatoare ale soarelui:

  • lentile colorate
  • lentile fotocromatice
  • lentile polarizate

Dintre toate acestea, numai lentilele polarizate asigura o protectie totala. Pe langa absorbtia completa a razelor UV si reducerea intensitatii luminoase, lentilele polarizate asigura si protectie impotriva reflexiilor orbitoare produse atunci cand lumina se reflecta in mod natural pe suprafetele plane sau netede, cum ar fi apa, zapada sau chiar parbrizul masinii, ce afecteaza capacitatea noastra de a vedea culori si forme precise.

Ochelarii de soare cu lentile polarizate sunt diferiti de cei standard, lentilele lor avand aplicat un filtru laminat. Cromatica lor specifica utilitatea in functie de momentul purtarii:

Lentile polarizate gri: aceastea sunt folosite pentru uz general deoarece reduc cu succes luminozitatea si nu denatureaza culorile, oferind confort pentru intreaga zi.

Lentile polarizate verzi: ofera vizibilitate precisa si un contrast bun, reducand oboseala ochilor si asigurand diminuarea elbuisarii.

Lentile polarizate maro: sunt perfecte pentru a bloca razele UV in zilele mai innorate, in special pentru persoanele care desfasoara activitati in aer liber si au nevoie de perceptii vizuale apreciate corect.

Lentile polarizate albastre: sunt foarte utile pentru practicantii activitatilor sportive, reducand cu succes lumina alba reflectata de ceata, zapada sau apa.

De la Lensa iti poti alege ochelarii de soare potriviti nevoilor tale, dar si a stilului tau.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply