Scenele din filmele SF devin, de la un an la altul, din ce in ce mai posibile in lumea reala.

Compania E-Vision Smart Optics dezvolta, in prezent, un nou tip de lentile de contact care le va permite utilizatorilor sa-si adapteze acuitatea vizuala pentru distante mari, medii si mici.

Tehnologia exista, deja, pe piata si a fost integrata in dispozitivele optice, in special in cele militare, dar si in ochelari de vedere aparent obisnuiti sau in dispozitivele pentru realitate augmentata.

Cum va fi integrata o astfel de tehnologie in lentilele de contact

Compania americana E-Vision Smart Optics a obtinut printr-un brevet, in octombrie 2015, acordul de a utiliza lentilele de contact flexibile, care contin materiale electro-active si se numesc „lentile electro-active flexibile si dinamice” (ECL).

Aceste lentile vor arata la fel ca lentilele de contact obisnuite, iar purtatorii nu vor resimti nici un disconfort. Cu toate acestea, lentilele vor contine un camp electric inconjurat de un strat de materiale cu cristale lichide.

Electrozii vor activa stratul cu cristale lichide pentru a conferi lentilelor forme specifice hipermetropiei si miopiei, dar si forme asferice. In plus, purtatorii vor putea pre-seta distantele de focusare pentru a se adapta cu multa rapiditate diferitelor situatii cu care se confrunta in viata de zi cu zi.

Conform companiei E-Vision, primul prototip al lentilelor ECL va fi disponibil pana la sfarsitul anului 2016.

 

Foto: Creative Commons

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

1 Comment

Leave A Reply