Lentilele bifocale dispun de puteri optice distincte si sunt destinate persoanelor ce necesita corectarea, in acelasi timp, atat a miopiei cat si a hipermetropiei. Aceste lentile au in partea superioara dioptrii negative ce ajuta vederea la distanta, iar in partea inferioara au dioptrii pozitive pentru corectarea vederii de aproape.

Miopia este un viciu de refractie al sistemului ocular ce consta in dificultatea distingerii obiectelor aflate la distanta. Aceasta este determinata prin dioptrii negative si poate fi intr-un continuu progres odata cu inaintarea in varsta.

Hipermetropia este un viciu de refractie al sistemului ocular ce consta in vedere neclara atat la departare cat si la apropiere. Cauza principala a acesteia este imaginea care se formeaza in spatele retinei, si nu pe retina, persoanele cu acest viciu de refractie neavand capacitatea de a focaliza obiectele aflate la orice distanta, din cauza unor modificari aparute la nivelul corneei si cristalinului. Aceste persoane depun in mod constant un efort de acomodare pentru a reusi sa focalizeze, iar corectarea vederii se face cu lentile cu dioptrii pozitive.

Odata cu inaintarea in varsta poate aparea si prezbiopia, cristalinul pierzandu-si din flexibilitate si elasticitate, ducand astfel la ingreunarea focalizarii. In cazul in care prezbiopia se suprapune la o persoana care sufera deja de hipermetropie, miopie sau astigmatism, corectia se poate face cu ajutorul unor lentile bifocale.

Beneficii lentile bifocale:

  • calitate optica superioara atat pentru vederea la distanta, cat si pentru cea de aproape
  • camp vizual mare
  • vedere clara indiferent de directia privirii, datorita lipsei astigmatismului oblic
  • elimina purtarea a doua perechi de ochelari, deoarece dispune de doua lentile intr-una singura
  • adaptare instantanee

Pe langa vederea clara pe care o ofera indiferent de distanta, lentilele bifocale pot fi imbunatatite cu ajutorul tratamentelor aplicate pe lentile pentru a spori confortul si protectia ochilor impotriva radiatiilor luminii naturale sau artificiale. Aceste tratamente au caracteristici diferite si nu sunt vizibile cu ochiul liber, insa sunt foarte benefice deoarece protejeaza ochii de reflexiile si razele daunatoare, si totodata, ofera rezistenta si durabilitate mai mare lentilelor.

Programeaza-te si tu la o consultatie specializata in cadrul cabinetului nostru acreditat de optica si afla care sunt lentilele potrivite problemelor tale oculare. Tot aici gasesti peste 1000 de modele de rame de ochelari de vedere din care sa o alegi pe cea perfecta nevoilor tale.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply