Chiar daca unele persoane considera ca arata mai bine cu ochelari si ca acestia pot fi chiar si un accesoriu la moda, altele ii evita, iar lentilele de contact sunt solutia cea mai la indemana, reusind cu ajutorul lor sa renunte la ochelari fara a apela la interventii chirurgicale. Lentilele de contact redau o vedere perfecta si un camp vizual neobstructionat de ramele ochelarilor, fapt care devine un mare avantaj in special pentru cei ce practica un sport.

Problemele de vedere sunt intalnite la un numar destul de mare de pesoane, fie ca acestea au fost dobandite la nastere, fie odata cu trecerea timpului. Indiferent de varsta la care depistezi ca suferi de o afectiune oculara, este absolut necesar sa iti corectezi vederea cu dioptria potrivita.

Daca ai purtat o perioada de timp ochelari de vedere, iar acum iti doresti sa incerci lentilele de contact, este necesar un nou control oftalmologic/optometric, deoarece este posibil ca dioptria pe care o porti la ochelarii de vedere sa fie diferita de cea a lentilelor de contact. Acest lucru se datoreaza distantei vertex (distanta dintre lentila si globul ocular). Daca in cazul lentilelor de contact distanta este inexistenta, fiind aplicate direct pe ochi, in cazul ochelarilor de vedere, distanta dintre acestia si ochi este de aproximativ 12 milimetri; ceea ce inseamna ca si dioptriile vor fi diferite. In general, persoanele care au o dioptrie cuprinsa intre 0 si -3 la ochelarii de vedere, dispun si in cazul lentilelor de contact de aceeasi dioptrie, diferentierea fiind in cazul celor cu dioptrii mai mari.

Dar pentru ca fiecare caz este particular, atunci cand decizi sa faci trecerea de la ochelari de vedere la lentile de contact, este necesara consultatia amanuntita a unui oftalmolog/optometrist. El poate spune cu exactitate ce tip de lentile ti se potrivesc, conform nevoilor specifice ochilor tai. Nu toate lentilele de contact ti se potrivesc si trebuie sa ai in vedere cateva detalii pentru a putea face cea mai buna alegere:

  • lentilele de contact trebuie sa vina in intampinarea problemelor de vedere care te determina sa le porti. Acestea pot corecta miopia, hipermetropia, astigmatismul sau combinatia dintre cele trei afectiuni;
  • lentilele de contact trebuie sa se potriveasca ochilor tai, acestea gasindu-se pe piata in sute de combinatii de diametru si curbura;
  • inainte de a-ti alege lentilele de contact, trebuie sa stii daca le vei purta in permanenta (chiar si noaptea) sau daca vrei sa le porti doar pe parcursul zilei sau doar la anumite evenimente. Pentru fiecare dintre aceste optiuni trebuie ales un alt tip de lentile, confectionate din materiale diferite.

La Lensa gasesti consultanta specializata si o gama larga de produse ce iti pot corecta vederea.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply