Atunci cand iti alegi ochelarii de vedere, atentia ta nu trebuie sa fie indreptata numai asupra modelului si culoarii ramelor, ci si asupra lentilelor. In functie de necesitatile tale, poti opta pentru diferite tratamente speciale pe care sa le aplici lentilelor, imbunatatindu-le astfel calitatea. Unul dintre acestea este tratamentul antireflex.

Tratamentul antireflex aplicat pe lentilele ochelarilor de vedere, blocheaza reflexia luminii pe suprafata lentilei, marindu-se astfel transmisia acesteia si oferind o imagine mai clara. Acesta permite sa treaca o cantitate mai mare de lumina prin lentila si sa inlature reflexiile nedorite.

Tratamentul antireflex este recomandat purtatorilor ochelarilor de vedere deoarece lumina care cade pe suprafata unei lentile, nu trece in intregime prin aceasta – o parte este reflectata si formeaza pe ambele suprafete ale lentilei unele reflexii deranjante pentru purtator, reduc considerabil transparenta si produc o imagine neclara. Cu cat indicele de refractie al lentilei este mai mare, cu atat reflexiile sunt si ele mai mari.

Beneficiile tratamentului antireflex aplicat pe lentilele ochelarilor de vedere:

  • elimina reflexiile deranjante
  • protectie vizuala
  • confort vizual
  • claritate imagine – ajuta la o vedere mai clara la distanta si chiar si la citit
  • perceptie naturala a culorilor
  • transparenta mai mare
  • curatare mai usoara a lentilei
  • rezistenta mai mare la zgarieturi
  • aburire scazuta la schimbarile de temperatura

Tratamentul antireflex este format din unul sau mai multe straturi optice cu nuante diferite (albastru, verde, maro), aplicate pe una sau pe toate suprafetele unei piese optice (lentila, lama plan paralela, prisma). Aceste straturi sunt alcatuite din indici de refractie diferiti, grosimea fiecaruia fiind calculata in corelatie cu indicii de refractie proprii si ai stratului alaturat, astfel incat sa se produca o interferenta distructiva a razelor reflectate si o interferenta constructiva a razelor transmise. La orice contact intre o raza de lumina si o suprafata optica transparenta, se produce in mod natural reflexia razei de lumina incidenta, aceasta intorcandu-se in mediul din care vine.

 Tratamentul antireflex este unul de durificare, conferind lentilelor o rezistenta mai mare la zgarieturi si diminuand riscul deteriorarii acestora in contactul accidental cu diferite substante. De asemenea, acesta este hidrofob, oleofob şi antistatic reducand la minim aderenta picaturilor de apa si a prafului pe suprafata lentilei, acestea ramand curate si curatandu-se foarte usor.

Ofera-le ochilor tai conditiile optime pentru o vedere cat mai clara si alege lentilele de vedere perfecte pentru nevoile tale. Daca a trecut mai mult de un an de cand ti-ai facut ultimul control oftalmologic, inainte de achizitionarea noii perechi de ochelari de vedere este indicata o consultatie specializata, iar in showroom-ul Lensa iti poti verifica si determina dioptriile gratuit.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply