Cel mai calduros anotimp al anului este in toi, prilej cu care oamenii aleg sa mearga  la piscina sau in vacanta la malul marii. In aceasta perioada, majoritatea persoanelor cu dioptrii renunta la ochelarii de vedere in favoarea lentilelor de contact, pentru o mobilitate mai buna.

In cele mai multe cazuri, persoanele cu probleme de vedere opteaza pentru lentilele de contact atunci cand merg la mare sau la piscina, putand astfel sa poarte si ochelari de soare. Acest lucru este recomandat daca stai doar la plaja, fara a lua contact cu apa. Inotul cu lentile de contact aplicate pe ochi trebuie evitat deoarece acestea sunt poroase si pot absorbi bacterii si chimicale ce se regasesc in orice sursa de apa, existand astfel riscul aparitiei iritatiilor, infectiilor sau a altor probleme medicale.

Unul dintre pericolele purtatorilor de lentile de contact in apa, este Acanthamoeba. Aceasta este o amfiba ce poate patrunde intre lentila si ochi, provocand inflamarea serioasa a corneei si aparand o pata circulara mica ce provoaca prurit ocular.

Daca nu poti renunta la lentilele de contact atunci cand intri in apa, ochelarii speciali de inot sunt solutia perfecta. Acestia sunt foarte confortabili datorita garniturii care se adapteaza perfect fetei, impiedicand astfel intrarea in contact a ochilor, implicit a lentilelor, cu apa. Daca se intampla ca apa sa iti atinga lentielele in timpul inotului, este indicata aruncarea acestora chiar daca perioada lor de valabilitate nu a expirat.

O alternativa atunci cand pleci in vacanta, este achizitionarea lentilelor de contact zilnice. Acestea sunt de unica folosinta, ceea ce inseamna ca dupa prima utilizare trebuie aruncate. Lentilele de contact zilnice sunt cele mai igienice dar si cele mai comode, datorita materialului subtire din care sunt confectionate. Acestea ofera o buna claritate deoarece sunt intoteauna noi iar riscul de imbolnavire oculara este aproape zero.

Intra pe Lensa.ro si pregateste-te de o experienta fara griji!

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply