Senzatia ochilor uscati este intalnita tot mai des, atat in cazul adultilor cat si a copiilor. Cauzele acestei senzatii pot fi atat ecranele digitale in fata carora ne petrecem din ce in ce mai mult timp, aerul conditionat sau orice alte conditii de mediu uscat. Cand glandele lacrimale nu secreta suficiente lacrimi sau cand instinctul de a clipi dispare, filmul lacrimal se rupe. Din aceasta cauza, corneea este expusa direct aerului, ceea ce afecteaza in timp celulele epiteliale de pe suprafata acesteia. Toate aceste manifestari apar in cadrul sindromului de ochi uscat.

In termeni medicali, aceasta afectiune se numeste xeroftalmie sau keratoconjunctivita uscata. Netratat, acest sindrom poate conduce la pierderea vederii. Sindromul ochilor uscati este o afectiune oculara ce consta intr-o disfunctie a filmului lacrimal, deseori subdiagnosticata, ce se manifesta prin inrosire oculara, senzatie de arsura, intepaturi, mancarimi, senzatia de nisip in ochi.

Purtatorii lentilelor de contact se confrunta adesea cu sindromul ochilor uscati, acesta aparand atunci cand glanda lacrimala produce o cantitate insuficienta de lacrimi pentru a lubrifia ochii sau cand lacrimile se evapora prea repede. Lentilele de contact pot contribui la evaporarea lacrimilor, suprafata ochilor avand astfel un nivel redus de umiditate. In acest caz, picaturile oftalmologice, cunoscute si ca lacrimi artificiale, sunt o necesitate.

Lacrimile artificiale sunt un tratament simptomatic si au caracteristici asemanatoare cu cele ale lacrimilor naturale. Acestea asigura sanatatea ochilor hidratandu-i, protejandu-i si oferind o vedere mai clara.

Picaturile oftalmologice sunt potrivite pentru calmarea si reducerea simptomelor persistente de ochi uscati cauzate de deficitul lacrimal cronic. Deficitul lacrimal cronic poate fi cauzat de o serie de factori care include inflamarea si disfunctia glandei lacrimale, a ploapelor si deficiente senzoriale sau calitatea slaba a lacrimilor. Atunci cand unul sau mai multi factori compromit lacrimile, rezulta un dezechilibru al peliculei lacrimale si un cumul de semne si simptome neplacute, cum ar fi inflamarea suprafetei ochilor, roseata, senzatia de arsura, uscaciune, sensibilitate la lumina, senzatia de oboseala, de nisip in ochi care netratate pot duce la inflamare sau chiar la deteriorarea corneei. Picaturile oftalmologice au componente multiple pentru a putea asigura calmarea de lunga durata in cazul ochilor uscati, prin suplimentarea peliculei lacrimale naturale, acestea lubrifiand ochii si protejand suprafata.

Picaturile oftalmologice lubrifiante reprezinta o solutie eficienta, fara efecte adverse pe termen lung daca, sunt utilizate la recomandarea specialistului, si asigura confort imediat. La Lensa.ro gasesti o gama variata din care poti alege solutia optima pentru tine.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply