Conducatorii auto stiu cat de neplacut este disconfortul vizual creat de intensitatea luminii sau de stralucirea razelor soarelui, atunci cand se afla la volan. Ceea ce trebuie sa stie acestia, este ca exista lentile speciale pentru condus, realizate astfel incat sa pastreze la capacitate maxima abilitatile ochiului uman, in conditii diferite de luminozitate. Acest lucru este posibil daca atunci cand iti achizitionezi ochelarii, tii cont de cele 3 elemente esentiale: culoarea, polarizarea si gradul de transmitere a luminii.

Pe langa reflexiile obisnuite ale soarelui, un inconvenient pentru conducatorii auto il reprezinta si reflexiile stralucitoare formate pe parbriz sau pe suprafata uda a corosabilului, acestea putand reduce acuitatea vizuala a soferului cu pana la 30%.

Culoarea lentilelor

Recomandat este ca ochelarii de soare purtati la volanul autovehiculului sa aiba lentila degrade, aceasta permitand cu usurinta citirea indicilor de pe bord, iar culorile sa fie in nuante de maro, verde sau gri. Este indicata evitarea purtarii ochelarilor cu brate laterale groase ce obstructioneaza campul vizual.

Polarizarea lentilelor

Lentilele perfecte pentru condus trebuie sa dispuna de filtru polarizant performant ce asigura eliminarea reflexiilor de lumina la contactul acesteia cu suprafete plane naturale, cum ar fi apa, zapada, piatra; sau artificiale, cum ar fi asfaltul. Aceste lentile permit trecerea unei cantitati constante si optime de lumina catre ochi, asigurand o vizibilitate clara in orice conditii.

Gradul de transmitere a luminii

La volanul autoturismului, este foarte important ca ochelarii de soare sa inlature inteligent reflexiile oferind totodata protectie completa fata de radiatiile UVA si UVB. Puterea filtrului lentilelor trebuie sa fie adaptata la intensitatea luminii, cea mai potrivita fiind categoria 2 ce are un procent de transmisibilitate cuprins intre 18%-43%.

Purtarea ochelarilor de soare in timpul sofatului este o necesitate, lumina puternica a soarelui putand afecta foarte mult vederea si concentrarea. Acestia trebuie alesi astfel incat sa asigure claritatea imaginii si prevenirea oboselii ochilor. Pe Lensa.ro iti poti gasi perechea de ochelari de soare perfecta pentru tine.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply