Dacă aveți tot mai multe dificultăți cu focalizarea aproape şi vi s-a tulburat temporar vederea atunci când ați făcut trecerea de la o distanță de vedere la alta, este timpul să aflați rezolvarea acestei probleme!

Ce sunt lentilele progresive?

Lentilele progresive permit vederea la distanţă, intermediar şi aproape, cu o singură pereche de ochelari.

După 40 de ani, nimănui nu-i place să-și facă publicitate vârstei – mai ales atunci când începe să scadă capacitatea de a vedea bine de aproape şi consecutiv nevoia de a îndepărta de ochi obiectele pentru a le vedea clar. Din fericire, lentilele de ochelari progresive de astăzi fac imposibil ca alții să spună că ați atins „vârsta bifocală”, iar în acest articol veţi înţelege de ce este aşa.

Lentilele progresive, numite uneori ,,bifocale fără linie”, vă oferă un aspect mai tineresc prin eliminarea liniilor vizibile care se găsesc în lentilele bifocale și trifocale. Dar, dincolo de a fi doar lentile multifocale, lentilele progresive permit persoanelor cu prezbiopie să poată vedea din nou clar la toate distanţele.

Avantajele lentilelor progresive față de cele bifocale

  • Lentilele bifocale

Ochelarii cu lentile bifocale au doar două puteri: una pentru a vedea în cameră și cealaltă pentru a vedea de aproape. Obiectele între ele, cum ar fi ecranul calculatorului sau obiectele de pe raftul unui magazin, rămân adesea neclare.

De asemenea, există și diferențe în cazul utilizării calculatorului. Purtătorii bifocali trebuie să stea mai aproape de ecran și să încline capul înapoi pentru a vedea prin partea de jos a lentilelor. Această postură nefirească poate duce la încordarea musculară, dureri de gât și alte simptome nedorite.

  • Lentilele progresive

Lentilele progresive imită mai îndeaproape vederea naturală de care v-ați bucurat înainte de debutul prezbiopiei. În loc să ofere doar două puteri ale lentilelor, lentilele progresive sunt adevărate lentile „multifocale”, care asigură o progresie lină și perfectă a multor puteri ale lentilelor pentru o vedere clară la toate distanţele.

Cu lentilele progresive sunt necesare mișcări ușoare ale capului pentru a ne asigura ca avem o vedere clară – stanga – dreapta – sus – jos. Ținând capul într-o poziție confortabilă, puteți pur și simplu privi drept înainte pentru a vedea în depărtare, mutați ochii ușor în jos pentru a vizualiza calculatorul prin zonă intermediară și coborâți privirea un pic mai departe pentru a citi confortabil până aproape.

Vedere naturală fără niciun „salt de imagine”

Liniile vizibile din bifocale și trifocale sunt puncte în care există o schimbare bruscă a puterii lentilei. Atunci când linia de vedere a unui purtător bifocal sau trifocal se deplasează pe aceste linii, imaginile se mișcă brusc sau „sar”. Disconfortul cauzat de acest „salt de imagine” poate varia de la a fi ușor enervant, până la crearea de greață şi amețeli.

De asemenea, din cauza numărului limitat de puteri ale lentilelor bifocale și trifocale, profunzimea dvs. de concentrare cu aceste lentile este limitată. Pentru a fi văzute clar, obiectele trebuie să se afle într-un interval specific de distanțe. Obiectele care se află în afara distanțelor acoperite de puterile lentilei bifocale sau trifocale vor fi estompate.

Lentilele progresive, pe de altă parte, au o progresie lină și perfectă a puterii lentilei pentru o vedere clară la toate distanțele. Lentilele progresive oferă o adâncime de focalizare mai naturală fără niciun „salt de imagine”.

Este important de reținut, însă, că prima dată când porți lentile progresive, poți observa o usoară neclaritate în zona periferică a lentilelor.

Dacă se întâmplă acest lucru, de obicei, senzația va dispărea după ce porți lentilele timp de câteva zile. În cazul în care persistă, spuneți optometristului sau opticianului (O ușoară ajustare sau schimbarea design-ului rezolva de obicei problema).

Căutați sfaturile unui expert in domeniu pentru cea mai bună alegere a lentilelor dvs.
Un specialist optometrist vă poate recomanda lentilele progresive, personalizate cu adevărat pentru stilul dvs. de viață și nevoile vizuale.
Află în mai puţin de 60 de secunde dacă te califici pentru o consultaţie optometrică, total gratuită, efectuată de unul dintre cei 5 optometrişti acreditaţi!

Lentile progresive pentru toate ramele și stilurile de viață

Lentilele progresive au devenit cele mai populare lentile multifocale pentru purtătorii de ochelari cu prezbiopie, iar această cerere dezvoltată a dus la o serie de progrese în tehnologia acestor lentile, inclusiv:

  • Zonele mai largi de vedere clară

În proiectarea lentilelor progresive timpurii, câmpul vizual lateral pentru utilizarea și citirea calculatorului era oarecum limitat. Din cauza acestui lucru, purtătorii trebuiau să facă mișcări frecvente ale capului și să îndrepte nasul direct către un obiect pentru a-l vedea clar. În lentilele progresive de astăzi, dimensiunea zonelor pentru utilizare și citire a calculatorului a fost crescută, pentru un confort sporit.

  • Compatibilitate cu o varietate de rame

În proiectarea lentilelor progresive timpurii, puterea schimbărilor în lentile le-a impus să fie relativ mari. Astăzi, design-ul lentilelor progresive a fost permanent îmbunătăţit, pentru a răspunde necesităţilor actuale. Cu aceste noi modele, purtătorii care au forma feței mai mică sau oricine dorește o ramă mai mică și la modă, se poate bucura de toate avantajele lentilelor progresive.

  • Accentul pus pe materialul lentilei

Lentilele progresive de astăzi sunt disponibile în toate materialele de ultimă oră, iar acest lucru le face mai subțiri, mai ușoare și mai confortabile. Progresivele realizate din materiale pentru lentile din plastic cu un indice ridicat, pot fi cu până la 50% mai subțiri decât lentilele bifocale standard din plastic.

Tehnologia a evoluat atât de mult, încât astăzi se pot face ochelari progresivi personalizaţi, în funcţie de stilul de viaţa al purtătorului. Lentilele ochelarilor pot avea opţiuni diverse, mai exact lentile fotocromice, adică heliomate, care se închid în funcţie de cantitatea razelor UV, lentile cu protecţie pentru calculator, tratament anti aburire, anti zgâriere etc.

Tot ce trebuie să faceţi este să vă programaţi la o consultaţie specializată în cadrul cabinetului nostru acreditat de optică. Aici veţi găsi peste 2000 de modele de rame de ochelari de vedere!

Bucuraţi-vă din nou de o vedere bună, indiferent de vârstă!

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply