Datorita evolutiei tehnologiei si a timpului petrecut in fata ecranelor digitale, ochii necesita masuri suplimentare de protectie. Cea mai eficienta solutie este purtarea unei perechi de ochelari cu lentile prevazute cu filtru impotriva luminii albastre.

Oamenii petrec tot mai mult timp in fata dispozitivelor electronice, fie ca este vorba de motive personale, fie domeniul lor de activitate se desfasoara la un birou. Utilizarea prelungita a calculatoarelor, tabletelor, telefoanelor mobile dar si timpul petrecut in fata televizorului, a facut ca un numar tot mai mare de persoane sa se confrunte cu senzatia de arsura a ochilor, vedere incetosata si chiar dureri de cap. Un exercitiu de combatere a senzatiei de ochi uscati este „regula 20-20-20” ce presupune ca la fiecare 20 de minute sa clipesti de 20 de ori, apoi sa-ti iei ochii din monitor si sa privesti timp de 20 de secunde un obiect aflat la o distanta 20 de pasi (aproximativ 6 metri). Acest exercitiu relaxeaza muschii oculari pe care ii folosim pentru concentrarea asupra ecranului computerului.

In lipsa unui filtru special, ochii sunt supusi unor factori de stres, care, odata cu trecerea timpului pot cauza aparitia unor vicii de refractie sau a unor afectiuni oculare. Lumina albastra este o lumina nociva ce intra in contact cu ochii ori de cate ori privesti catre o sursa de lumina artificiala. Spre deosebire de razele ultraviolete care sunt blocate intr-o anumita masura, lumina albastra vizibila trece in totalitate prin cornee si cristalin, ajungand la retina. Ochelarii de vedere cu filtru pentru protectie calculator dispun de un tratament antireflex Blue Protect care filtreaza spectrul luminii, acesta putand fi adaugat pe orice tip de lentila. Fie ca porti lentile progresive, bifocale sau chiar heliomate, tratamentul Ultra Blue garanteaza protectie fara a resimti vreun disconfort vizual.

Beneficiile tratamentului Ultra Blue:

  • blocheaza lumina albastra nociva cuprinsa intre 450-500 nm, provenita de la computere, dispozitive mobile sau alte corpuri si toate corpurile de iluminare artificiala;
  • minimizeaza considerabil reflexiile datorita stratului antireflex superior;
  • mareste contrastul pentru o vedere mai clara;
  • asigura o durata de viata prelungita;
  • respinge impuritatile reducand considerabil necesitatea de a curata lentila, beneficiu al straturilor ultra-hidrofob, oleofob si antistatic;
  • confera rezistenta sporita la zgarieturi.

Ochelarii de vedere cu filtru pentru calculator sunt recomandati atat pentru persoanele cu dioptrii cat si celor fara, inclusiv copiilor. La Lensa.ro poti beneficia atat de consultanta specializata, determinari dioptrii dar si de recomandarea lentilelor perfecte nevoilor tale.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply