Ingrijirea lentilelor de contact inseamna ingrijirea ochilor, iar cunoasterea caracteristicilor si a formulei diverselor tipuri de solutii pentru intretinerea lentilelor de contact ne ofera o vedere mai detaliata asupra modului lor de actiune, a performantelor acestora raportate la caracteristici, posibilele interactiuni si efecte secundare.

Solutiile pentru ingrijirea si intretinerea lentilelor de contact trebuie sa indeplineasca urmatoarele atributii: curatarea, indepartarea depunerilor proteice si lipidice, dezinfectarea, hidratarea lentilelor dar si asigurarea confortului la purtare.

Pe piata exista doua tipuri de solutii pentru curatarea si intretinerea lentilelor de contact, motiv pentru care trebuie sa o folosesti pe cea potrivita nevoilor tale:

Solutiile multipurpose contin lubrifianti si sunt utilizate pentru curatarea, clatirea, dezinfectarea si depozitarea lentilelor de contact. Acestea au capacitatea de a distruge germenii, fiind compuse din agenti de curatare care indeparteaza microbii si mentin lentilele de contact in siguranta pe o perioada cuprinsa intre 3-6 luni de la momentul desigilarii. Exista, insa, si o formula imbunatatita a acestei solutii ce dispune de o combinatie de agenti speciali care curata bine lentilele de contact, indeparteaza eficient depozitele proteice si germenii, pastrandu-le hidratate astfel incat sa fie confortabile pe intreaga perioada de purtare. Un exemplu in acest sens este ZenOptic, solutie cu efect dublu de hidratare datorita continutului mare de acid hialuronic ce lupta impotriva deshidratarii lentilelor din cauza poluarii si a diferitelor conditii de mediu, protejeaza impotriva pierderii umiditatii pe intreaga zi, fiind perfecta pentru purtatorii de lentile de contact cu ochi uscati si sensibili.

Solutiile pe baza de peroxid de hidrogen sunt destinate curatarii, clatirii si stocarii lentilelor de contact. Catalizatorul montat in suportul pentru pastrarea lentilelor, asigura neutralizarea completa a hidrogenului intr-un interval de minim 6 ore. Ventilul aflat pe capacul recipientului impiedica cresterea presiunii cauzate de oxigenul format la neutralizarea peroxidului de hidrogen. Solutiile pe baza de peroxid de hidrogen dezinfecteaza lentilele de contact mult mai eficient decat cele bazate pe solutie sterila apoasa si sunt recomandate pentru orice tip de lentile de contact, in special in cazul celor cu purtare continua.

Este foarte important sa nu diluezi solutia de intretinere a lentilelor de contact cu alte lichide si sa nu permiti niciodata contactul acestora cu apa, deoarece se produce contaminarea microbiana ce poate afecta iremediabil ochiul.

Descopera pe Lensa.ro produsul potrivit nevoilor tale.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply