Fie că eşti purtător de ochelari de vedere, fie îţi accesorizezi ţinutele în zilele însorite cu o pereche de ochelari de soare, fie practici un sport al cărui echipament presupune purtarea ochelarilor, trebuie să ştii că aceştia necesită o îngrijire adecvată pentru curăţarea şi păstrarea lentilelor într-o stare cât mai bună.

Pentru a avea o vedere perfectă atunci când îi porţi, foloseşte soluţii de întretinere a ochelarilor şi lavete din microfibre. Este foarte important ca soluţia folosită să nu conţină alcool sau alte substanţe de curăţare agresive pentru a nu afecta tratamentele aplicate lentilei, dar şi pentru a nu slăbi rezistenţa ramelor.

Cea mai des întâlnită metoda de curăţare a ochelarilor este spray-ul. Acesta este ideal atât pentru toate tipurile de tratamente pentru lentile de vedere, cât şi pentru lentilele ochelarilor de soare polarizaţi sau non-polarizaţi.

Spray-ul asigură o curăţare perfectă şi delicată a lentilelor ochelarilor, fiind recomandat pentru utilizare la fiecare purtare a acestora. De asemenea, spray-ul este recomandat şi pentru ochelarii cu tratamente anti-reflex sau anti-static şi trebuie folosit împreună cu o lavetă din microfibra, ce nu zgârie sau deteriorează lentilele.

Curăţarea ochelarilor este foarte simplă şi se poate face în doar 2 paşi:

  • Pulverizează soluţia pe ambele părţi ale lentilei
  • Lustruieşte uşor ambele feţe ale lentilei cu o lavetă din microfibră, pentru a îndepărta urmele soluţiei de curăţare

Laveta din microfibra asigură o curăţare rapidă şi optimă a lentilelor şi poate fi folosită atât pe suprafeţele umede ale lentilelor, pentru îndepărtarea soluţiilor de curăţare, cât şi pe suprafeţele uscate ale lentilelor, pentru îndepărtarea urmelor lăsate de degete sau a particulelor fine din aer.

Protecţia şi întreţinerea corectă a lentilelor ochelarilor este foarte importantă deoarece, pe lângă o vedere mai bună, acestea oferă şi un confort sporit, dar şi siguranţă.

Curăţarea incorectă a lentilelor de ochelari poate duce la zgârieturi microscopice, inițial invizibile, dar ulterior performanţele lentilelor scad, fiind astfel afectată şi vederea, zgarieturile neputând fi înlăturate.

Sfaturi pentru o durată de viaţa cât mai mare a ochelarilor tăi:

  • Nu curăţă lentilele ochelarilor cu diferite materiale textile sau şerveţele din hârtie;
  • Nu încerca să cureţi ochelarii cu substanțe de uz casnic;
    evită aşezarea ochelarilor cu lentilele în jos pe suprafeţe dure. –
  • Păstrează întotdeauna ochelarii într-un toc special, într-o lavetă din microfibră pentru a evita deteriorarea prin agitarea tocului;
    nu expune ochelarii la temperaturi ridicate (de exemplu, pe bordul autoturismului, în lumina soarelui).

*Dezinfectarea ochelarilor

Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția cu coronavirus. La fel ca şi alte obiecte cu care luăm contact, este important să ne dezinfectăm atât ochelarii de vedere, cât şi cei de soare, aceştia reprezentând o barieră împotriva vântului și a prafului.

În acţiunile zilnice, avem obiceiul de a atinge diverse obiecte care pot fi contaminate cu bacterii. Involuntar, de foarte multe ori, atingem ochelarii, uitând că nu avem mâinile igienizate.

Astfel, una dintre principalele măsuri de precauţie este ca ulterior spălării mâinilor, să ţinem cont şi de dezinfectarea ochelarilor. O măsură eficientă este curăţarea acestora cu apă şi săpun şi ştergerea cu o lavetă moale.

 

Ai grijă de vederea ta îngrijindu-ţi corect ochelarii. Intră pe Lensa.ro şi alege soluţia potrivită.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply