Vara este in toi iar planurile tale pentru concediu sunt deja concrete, trebuie doar sa iti faci bagajul si sa pleci catre mare. Daca esti purtator de ochelari de vedere, unul dintre inconvenientele pe care le-ai intampinat cel mai des este in purtarea ochelarilor de soare in momentele tale de relxare la soare.

Vrei ca vederea ta sa fie perfecta dar si protejata de razele nocive ale soarelui? Ochelarii de soare cu dioptrii sunt solutia ideala. Astfel vei putea sa citesti, sa te joci si chiar sa te plimbi pe plaja, in cele mai bune conditii de vizibilitate.

Lentilele ochelarilor de soare cu dioptrii au rolul de a atenua intensitatea razelor luminoase si de a filtra radiatiile ultraviolete si infrarosii. Acestea pot fi executate in diferite culori (culoare uniforma, gradient, oglinda), stiluri si forme (aviator, wayfarer, rectangular, rotund), dar si cu diferite grade de inchidere (categoria 1-3). Pentru a alege lentilele colorate trebuie tinut cont si de sensibilitatea la perceptia culorilor de catre ochi, fiecare nuanta avand caracteristicile ei specifice:

  • lentilele albastre – absorb vizibilul dincolo de 550nm si infrarosul apropiat
  • lentilele gri si verzi – sunt considerate neutre care nu distorsioneaza vederea culorilor
  • lentilele maro – determina unele distorsiuni de vedere a culorilor dar maresc contrastul
  • lentilele turcoaz – sunt indicate in medii cu iluminare medie spre inalta, maresc contrastul si nu modifica semnificativ vederea ochilor
  • lentilele portocalii si galbene – cresc contrastul si perceptia dar distorsioneaza vederea culorilor

Purtatorii ochelarilor de vedere nu au niciun motiv sa se simta dezavantajati atunci cand sunt in concediu, deoarece, special pentru ei au fost create ramele de tip clip-on. Ramele acestora pot dispune de lentile cu dioptrii si diferite tratamente aplicate pe acestea, iar datorita unui sistem cu prindere magnetica, pot fi transformati instantaneu in ochelari de soare printr-un singur gest simplu si subtil.

Cu ajutorul ramelor de tip clip-on, in doar cateva secunde iti poti transforma ochelarii de vedere in unii de soare, oferindu-le astfel ochilor tai si protectie impotriva razelor UV. Acestea se regasesc pe piata in diferite culori si pot fi chiar si polarizate. Lentilele polarizate asigura o protectie totala, pe langa absorbtia completa a razelor UV si reducerea intensitatii luminoase, acestea asigura si protectie impotriva reflexiilor orbitoare produse atunci cand lumina se reflecta in mod natural pe suprafetele plane sau netede, cum ar fi apa.

Ochelarii de vedere cu lentile fotocromatice sunt o alta alternativa la indemana oricui, acestea avand ca proprietate inchiderea sau deschiderea la culoare, in functie de cresterea sau diminuarea expunerii la razele solare. In urma expunerii la razele UV, cristale cu molecule de argint incorporate in materialul lentilelor reactioneaza si se coloreaza printr-o reactie chimica denumita oxidoreducere, lentila transformandu-se din lentila transparenta in lentila colorata.

In concediul acesta nu vei mai avea probleme cu cititul la plaja in soare puternic, deoarece in perioada 15 iunie – 31 august 2018 beneficiezi de o reducere in valoare de 100 lei/pereche, pentru lentilele fotocromatice Essilor daca vii in showroom-ul Lensa.

Daca esti iubitor al inotului, varianta perfecta este o pereche de lentile de contact, peste care poti purta fara nicio problema ochelarii speciali pentru inot. Sunt recomandate lentilele de contact de unica folosinta, pentru a fi aruncate imediat dupa utilizare deoarece acestea pot absorbi bacterii si chimicale ce se regasesc in orice sursa de apa. Menirea ochelarilor speciali pentru inot este aceea de a proteja ochii, dar si de a contribui la obtinerea unei vizibilitati si viteze cat mai bune in timpul practicarii inotului.

Daca vrei un concediu reusit fara inconveniente legate de vedere, te asteptam in cabinetul de optica Lensa pentru a-ti realiza o consultatie gratuita si pentru a alege cea mai buna varianta pentru o vedere cat mai clara si sanatoasa.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply