Unul dintre cele mai des intalnite vicii de refractie ale sistemului ocular este miopia, acesta constand in dificultatea distingerii obiectelor aflate la distanta si afectand un numar destul de mare al populatiei.

Cauzele medicale ale miopiei pot fi: fie globul ocular este prea lung comparativ cu puterea de focalizare a corneei si a cristalinului, fie corneea are o curbura prea mare fata de lungimea ochiului, astfel incat lumina care patrunde in ochi nu este focalizata corect, determinand astfel o vedere incetosata.

Miopia este in cele mai multe cazuri ereditara, stabilizandu-se la maturitate dar poate fi intr-un contiuu progres odata cu varsta. Simptomele acestui viciu de refractie pot fi vederea incetosata asupra obiectelor aflate la distanta, nevoia de a inchide partial ploapele pentru a vedea mai clar, dureri de cap cauzate de efortul ocular excesiv dar si dificultati de vedere la volanul autovehicului, in special pe timpul noptii. In schimb, persoanele diagnosticate cu miopie, nu intampina dificultati atunci cand citesc sau cand petrec timp in fata unui calculator.

Pentru a afla daca ai miopie este necesara o examinare generala a ochilor ce presupune masurarea presiunii oculare, examinarea retinei, examinarea structurilor din partea frontala a ochilor, test de perceptie a culorilor, teste ale muschilor oculari dar si acuitatea vizuala.

Miopia este determinata prin dioptrii negative si poate fi corectata cu ajutorul ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact, in functie de recomandarea oftalmologului/optometristului, dar si in functie de activitatile tale zilnice. Daca optezi pentru ochelarii de vedere, poti tine cont ca acestia pot fi considerati si un accesoriu la moda in diverese culori si forme, sunt mai usor de intretinut si de manevrat si au o rezistenta marita. Daca optezi pentru lentilele de contact, avantajele acestora sunt vizibilitatea marita datorita faptului ca urmaresc miscarile oculare, sunt potrivite in efectuarea activitatilor sportive, nu aluneca de pe ochi, nu se aburesc si sunt foarte discrete.

Daca porti deja ochelari de vedere sau lentile de contact si totusi resimti simptomele mentionate mai sus, este posibil sa ai nevoie de o noua consultatie si de o alta prescriptie pentru determinarea dioptriilor, acestea putand evolua odata cu trecerea timpului.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply