Te confrunti cu dureri de cap, ameteli, ochi rosii, senzatie de privire incetosata, lacrimare, disconfort la citire sau sensibilitate la lumina? Acestea pot fi semnale ca ochii tai nu mai functioneaza la capacitatea lor maxima, iar tu trebuie sa iti faci numaidecat o consultatie specializata.

Chiar daca esti deja purtator de ochelari de vedere cu dioptrii, este necesar sa mergi la un control oftalmologic/optometric periodic pentru a-ti examina complet ochii si anexele lor. Acest lucru ajuta la depistarea cresterii dioptriei sau a afectiunilor oculare de care nici nu stiai.

Tu cat de des iti schimbi ochelarii? Studiile arata ca romanii isi schimba lentilele ochelarilor de vedere la un interval de aproximativ 4 ani, indicat fiind o data la 2 ani, chiar daca valoarea dioptriilor a stagnat. Acest lucru este necesar deoarece, pe langa zgarierea acestora, tratamentele aplicate pe lentile isi pot pierde din proprietati odata cu trecerea timpului. Lentilele ochelarilor de vedere sunt alcatuite din mai multe straturi, numite tratamente. Acestea nu sunt vizibile cu ochiul liber, insa sunt foarte benefice deoarece protejeaza ochii de reflexiile si razele daunatoare, si totodata, ofera rezistenta si durabilitate mai mare lentilelor.

Pentru rezistenta pe o perioada cat mai lunga a ochelarilor de vedere, trebuie sa ii ingrijesti cat mai corect. Acest lucru presupune folosirea solutiilor de intretinere si a lavetelor din microfibre. Este important ca solutia folosita sa nu contina alcool sau alte substante de curatare agresive, pentru a nu afecta tratamentele aplicate lentilei, dar si pentru a nu slabi rezistenta ramelor. Laveta din microfibra asigura o curatare rapida si optima a lentilelor si poate fi folosita atat pe suprafetele umede ale lentilelor, pentru indepartarea solutiilor de curatare, cat si pe suprafetele uscate ale lentilelor, pentru indepartarea urmelor lasate de degete sau a particulelor fine din aer.

Odata cu trecerea timpului, lentilele pot suferi zgarieturi microscopice, initial invizibile, dar ulterior performantele lentilelor scad, fiind afectata si vederea. Tocmai de aceea este foarte importanta vizita la un specialist o data pe an si inlocuirea lentilelor la un interval de 2 ani sau ori de cate ori este nevoie.

Ofera-le ochilor tai conditiile optime pentru functionarea la capacitatea lor maxima si alege ochelarii potriviti de la Lensa.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply