O mare parte a persoanelor care sufera de afectiuni oculare, apeleaza din ce in ce mai des la lentilele de contact cu dioptrii. Acestea pot corecta vederea in aceeasi masura in care o fac si ochelarii de vedere, dispunand insa de cateva avantaje.

Lentilele de contact ofera vizibilitate maxima deoarece urmaresc miscarile oculare, ajutandu-te astfel sa te bucuri de focalizare pe intregul camp vizual. Acestea sunt fixate pe cornee, nealunecand niciodata de pe ochi si oferind confort pe intreaga perioada de purtare. Totodata, acestea pot fi o alternativa a operatiei cu laser, redand libertate fie ca este vorba de practicarea unui sport sau de viata sociala.

In functie de modul de purtare, lentilele de contact se clasifica in lentile de unica folosinta, lentile de contact lunaree, lentile de contact anuale dar si lentile cu purtare continua ce pot fi utilizate si in timpul somnului.

Lentilele cu purtare continua dispun de cel mai mare grad de transmisibilitate a oxigenului (peste 140 DK) si pot fi purtate pana la 30 de zile, cu recomandarea ca acestea sa fie indepartate de pe ochi si introduse in solutie sterila pentru a fi curatate de impuritati, cel putin o data pe saptamana. Aceste lentile sunt o inovatie medicala si dispun de o tehnica de exceptie ce se adreseaza in special persoanelor ce au dioptrii foarte mari, oferindu-le astfel confort si vizibilitate in permanenta.

Majoritatea lentilelor de contact cu purtare continua sunt confectionate din silicon-hidrogel si datorita proprietatii de baza, aceea de a oxigena corneea, acestea pot fi purtate fara probleme si fara riscul aparitiei iritatiilor, chiar si in timpul somnului. Mai mult decat atat protejeaza ochii de radiatiile UV, acestea avand incorporat in material filtru UV.

Lentilele de contact cu purtare continua reprezinta o alternativa eficienta pentru persoanele cu program imprevizibil, pentru cei ce calatoresc mult dar si pentru cei carora procesul de aplicare si scoatere a lentilelor zilnice este unul incomod.

Inainte de a achizitiona o astfel de pereche de lentile de contact este recomandat un control oftalmologic. Lensa.ro iti pune la dispozitie consultanta specializata, determinari dioptrii si adaptari lentile de contact.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply