Modă, sănătate și confort: acestea sunt cele trei ingrediente care fac din ochelarii de soare unele dintre cele mai cumpărate accesorii la nivel mondial.

Dacă vrei să cumperi, însă, o pereche de ochelari de soare, ai putea avea dificultăți în a face cea mai bună alegere. În plus, miturile pe care le-ai auzit sau pe care le-ai citit de-a lungul timpului ți-ar putea face și mai dificilă luarea unei decizii.

Iată care sunt cele 6 mituri despre ochelarii de soare și care este adevărul:

  1. Ochelarii de soare cu protecție 100% față de razele ultraviolete sunt scumpi

Pe piață există și ochelari foarte ieftini care oferă protecție față de razele ultraviolete (UV). Cu toate acestea, vânzătorii ochelarilor „de bazar” te-ar putea păcăli. Dacă ai dubii cu privire la calitatea produsului și la specificațiile sale tehnice, te sfătuim să te adresezi unui optometrist.

  1. Lentilele cu o culoare mai închisă te protejează mai bine decât cele deschise la culoare

Culoarea și intensitatea lentilelor nu au nici o legătură cu gradul de protecție față de razele UV. Spre exemplu, lentilele simple ale ochelarilor de vedere cu protecție 100% sunt mult mai sănătoase pentru ochii tăi decât lentilele închise la culoare ale ochelarilor care nu oferă un grad ridicat de protecție față de razele UV.

  1. Ar trebui să acoperi lentilele cu un strat suplimentar protectiv pentru a feri ochii de razele UV

Atât timp cât ochelarii oferă protecție 100% față de razele UV, precum aceste perechi de ochelari de soare, un astfel de strat este inutil.

  1. Lentilele polarizate si antireflex sunt tot ce ai nevoie pentru a-ti proteja ochii de razele UV

In timp ce lentilele polarizate si antireflex iti ofera o imagine mai clara si o experienta vizuala mult mai confortabila in timp ce conduci sau practici un sport, ele nu iti protejeaza ochii de razele UV. Cu toate acestea, cele mai multe perechi de ochelari de soare cu lentile polarizate si antireflex iti protejeaza ochii si de razele UV, insa acest lucru este specificat pe eticheta produsului. Daca ai indoieli, verifica ochelarii la un optometrist.

  1. Copiii nu au nevoie de ochelari de soare

Copiii petrec mai mult timp afara decat adultii si au la fel de multa nevoie de ochelari de soare pentru a-si proteja ochii de razele UV. In plus, ochii lor sunt mai sensibili decat cei ai adultilor.

  1. Nu ai nevoie de ochelari de soare intr-o zi innorata

Razele UV sunt la fel de puternice intr-o zi innorata ca intr-o zi cu soare. Prin urmare, cu cat porti mai mult timp ochelari de soare, cu atat este mai bine pentru ochii tai.

 

Foto: shutterstock.com/Joshua Resnick

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply