Lentilele de contact sunt comercializate pe piata de mai bine de 100 de ani, timp in care acestea au evoluat din ce in ce mai mult, venind in sprijinul atat a purtatorilor de ochelari cu dioptrii cat si a persoanelor care isi doresc o schimbare a infatisarii. Lentilele de contact ofera o vizibilitate maxima deoarece urmaresc miscarile oculare si ajuta la focalizarea pe intregul camp vizual. Acestea ofera confort pe intreaga perioada de purtare, fiind fixate pe cornee si nealunecand niciodata de pe ochi.

Cu toate astea, inca sunt persoane reticente in ceea ce presupune utilizarea lor, cele mai des invocate motive fiind frica de a nu aplica sau indeparta corect lentilele de pe ochi. Daca si tu suferi de afectiuni oculare si iti doresti sa iti corectezi vederea cu ajutorul lentilelor de contact sau iti doresti o schimbare temporara a privirii cu ajutorul lentilelor colorate, iata care este utilizarea corecta a acestora:

Cum se aplica lentilele de contact pe ochi

La o prima utilizare, este posibil sa iti fie mai greu sa iti aplici lentilele de contact pe ochi si astfel sa nu le pozitionezi corect creand o senzatie de disconfort. Trebuie sa iei in calcul ca aceste lentile au fost concepute asfel incat purtarea lor sa nu deranjeze absolut deloc, asadar, daca sunt aplicate corect, nici nu le vei simti.

Pasii aplicarii corecte a lentilelor de contact:

  • in primul rand, curata cu mare grija mainile si asigura-te ca nu ai alte impuritati;
  • plaseaza lentila pe varful degetului aratator de la mana cu care ai mai multa dexteritate si verifica daca aceasta este pozitionata corect. Poti remarca acest lucru foarte simplu, forma corecta a lentilei semanand cu cea a unui bol iar cea gresita cu cea a unei farfurii;
  • cu ajutorul degetului mijlociu de la aceeasi mana, trage de pleoapa inferioara iar cu degetul aratator al celeilalte maini, ridica pleoapa superioara;
  • priveste drept si aplica lentila pe ochi;
  • da drumul treptat pleoapelor si roteste privirea de cateva ori pentru a ajuta lentila sa se centreze si apoi clipeste de cateva ori;
  • repeta acelasi procedeu si pentru celalalt ochi. Daca te simti confortabil cu ele si vederea este una clara, inseamna ca procesul este unul reusit.

Cum se indeparteaza lentilele de contact de pe ochi

Exista lentile de contact cu care poti dormi fara a simti vreo incomoditate in timpul somnului, insa chiar si pe acestea este recomandat sa le scoti din cand in cand.

Pentru indepartarea corecta a lentilelor, trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

  • spala-te pe maini inainte pentru a evita introducerea microbilor in ochi;
  • priveste in sus si trage de pleoapa inferioara a ochiului;
  • prinde usor lentila intre buricele degetului mare si cel aratator, strange de marginile acesteia, apoi trage-o spre exterior.

Odata ce indepartezi fiecare lentila de pe ochi, clateste-o cu solutia lor speciala si aseaz-o in suport in spatiul destinat fiecareia (stanga/drepta), asigurandu-te ca lentila este acoperita in totalitate de solutia de intretinere, pentu a impiedica uscarea acestora.

Intra pe Lensa.ro si alege-ti perechea de lentile de contact potrivita nevoilor tale.

Share.

About Author

Pentru inceput dorim sa iti multumim pentru interesul acordat blog-ului nostru. Lensa.ro este proprietate a S.C. Tensa Art Design S.R.L. Lensa.ro ajunge in 2015 cel mai mare magazin online de optica din Romania. Ti-ai dorit vreodata sa iti schimbi culoarea ochiilor fara nici un risc ? Daca da, atunci raspunsul pe care il cauti este chiar aici ( Lensa.ro ) . Suntem aici pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ne contactezi la numerele afisate de telefon ori email.

Leave A Reply